Allianz Trade, Santander CIB och Two går samman för att utveckla ny B2B BNPL-lösning för multinationella företag
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Allianz Trade, Santander CIB och Two går samman för att utveckla ny B2B BNPL-lösning för multinationella företag

Allianz Trade, Santander CIB och Two går samman för att utveckla ny B2B BNPL-lösning för multinationella företag

Publicerat av: Redaktionen

Allianz Trade, världsledande inom kreditförsäkringar, Two, en banbrytande plattform betalningslösningar B2B, och Santander Corporate & Investment Banking (CIB), en av världens största banker har gått samman för att tillhandahålla den första globala B2B Köp nu, betala sen (BNPL) lösningen för stora multinationella företag.

Detta är det första partnerskapet i sitt slag.

Bolagen har kombinerat Allianz Trade’s mer än 100-åriga erfarenhet av kreditförsäkring med Two’s banbrytande B2B BNPL-teknik och Santander CIB:s kapacitet och expertis inom skräddarsydda lösningar för rörelsekapital och en omsättning på över 300 miljarder euro.

Resultatet är en produkt som förändrar den globala B2B-handeln online. Bolag får därmed en one-stop-solution genom att erbjuda företagskunder uppskjuten betalning direkt i kassan. Med en API-integration som drivs av Two, finansierar Santander CIB förskottsbetalningar till säljare och kreditvillkor till köpare globalt, medan Allianz Trade hanterar risken för uteblivna betalningar (så som kreditrisk). Säljare kommer att få globalt valutastöd vilket minskar behovet av komplexa verksamhetsmodeller med flera leverantörer inom teknik, handelsförsäkring och handelskredit.

 ”Vi är mycket stolta över att samarbeta med Two och Santander CIB för att tillhandahålla en komplett kreditlösning för B2B e-handel. Vår lösning kommer att distribueras över hela världen och syftar till att göra det möjligt för stora företag att utveckla sin online-försäljning genom att erbjuda uppskjutna betalningar till befintliga och nya kunder, utan att utsättas för risker för uteblivna betalningar, samtidigt som de drar nytta av omedelbara och garanterade betalningar. Det är en nyckelfärdig lösning som kombinerar det bästa från våra tre företag, som är lätt att installera och som förbättrar både säljarnas intäkter och kundernas användarupplevelse”, förklarar François Burtin, Global Head of e-commerce på Allianz Trade.

Allianz Trade, Santander CIB och Two går samman för att utveckla ny B2B BNPL-lösning för multinationella företagMarsh Spain agerade som mäklare för kreditförsäkringar. ”Vi på Marsh Spain är mycket glada över att ligga i framkant när det gäller detta värdeerbjudande och att stödja våra partners i deras kontinuerliga utveckling av innovativa lösningar”, säger Ana Meca Diez, Head of Financial Risks and Specialities på Marsh Spain.

Den perfekta matchningen mellan betalning, finansiering och försäkring för att stödja stora företags expansion online

Varje medlem i partnerskapet kommer att bidra med sin nyckelkompetens: Two tar hand om betalningstekniken, Santander CIB finansierar förskottsbetalningar till säljarna och krediter till köparna, och Allianz Trade skyddar hela värdekedjan mot risken för uteblivna betalningar.

Som en del av partnerskapet gör Allianz Trade kreditförfrågningar direkt via sitt API (Application Programming Interface) och en databas som innehåller kommersiell, finansiell och strategisk information för mer än 80 miljoner företag världen över. På så sätt kan Santander CIB fatta omedelbara kreditbeslut. Hela processen är effektiviserad och upprättad genom Two’s BNPL-teknik och allt sker på bråkdelen av en sekund.

”Det faktum att köpare måste använda personliga kreditkort eller företagskreditkort hindrar fortfarande B2B-transaktioner. Möjligheten för företag att behålla sina betalningsvanor på 30 eller 60 dagar efter fakturan i en e-handelsmiljö kommer att göra stor skillnad för säljarna, samtidigt som det innebär en stor förändring: alla farhågor om risken för uteblivna betalningar försvinner nu, och kassaflödet kan vara intakt. Dessutom är lösningen omedelbar och sömlös, vilket gör den riktigt kraftfull för ett företag som hanterar stora försäljningsvolymer i olika länder. Tack vare den tjänst som vi har skapat tillsammans med Allianz Trade, Two och Marsh Spain kommer stora företag nu att kunna utnyttja BNPL-produkten för att öka sin verksamhet online på ett säkert och globalt sätt”, säger Ignacio Frutos Lopez, Global Head Receivables på Banco Santander CIB.

Den nya B2B BNPL-lösningen gör det möjligt för Santander att täcka hela spektret av BNPL-produkter eftersom den kompletterar Zinia, BNPL-lösningen för företag till konsumenter (B2C) som lanserades av Santanders Digital Consumer Bank och som framgångsrikt implementerats i Tyskland och Nederländerna det gångna året.

Ett partnerskap som kommer att främja utvecklingen av B2B-handel på nätet

Allianz Trade och Two har tidigare samarbetat i syfte att erbjuda en B2B BNPL-lösning för små och medelstora företag i Storbritannien, samtidigt som Allianz Trade och Santander arbetade med stora BNPL-projekt. Stora satsningar genomförs nu för att öka B2B försäljningen inom e-handel och förbättra marginalerna i branschen. Det saknas dock omedelbar och smidig betalningsteknik för att underlätta B2B-handel på global nivå. Det var bakgrunden till att Santander, Two och Allianz Trade beslutade sig för att utvidga sitt partnerskap genom att tillhandahålla en unik produkt för stora globala företag.

”På Two är vi besatta av att leverera smidiga beställningar och köp för B2B-köpare samtidigt som vi tar bort och automatiserar de operativa processerna för säljare. Företagsköp är inte en one-size-fits all men vår produkt kan effektivisera de viktigaste stegen i köpresan (som omedelbar inpassering, beställning, försäkringstekniska tjänster, fakturadistribution, betalningar, avstämning) så att säljarna kan göra det de är bäst på samtidigt som vi tar bort smärtpunkter med avlämningar, bindning av rörelsekapital, risk och manuellt arbete. Våra ambitioner är globala, så vi bestämde oss för att ta vårt partnerskap med Allianz Trade vidare genom att samarbeta med Santander CIB, vilket innebär att vi kombinerar två marknadsledande aktörer inom försäkring och bank för att skapa en unik och innovativ lösning för stora företag”, säger Stavros Tamvakakis, medgrundare av Two.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>