AGV Invest går in i Plant – blir största externa ägare
Hem FÖRETAG AGV Invest går nu in i Plant – blir största externa ägare

AGV Invest går nu in i Plant – blir största externa ägare

Publicerat av: Redaktionen

AGV Invest går in som delägare i det svenska Proptechbolaget Plant.

Bolaget tillförs 6 miljoner kronor genom en nyemission.

Plant har skapat en tjänst som beräknar klimatpåverkan från byggprocessen. Genom att använda byggprojektets 3D-modeller, kan stora delar av beräkningen automatiseras. Bolaget grundades av bröderna Pelle Tunell och John Sjulander 2017

AGV Invest går in i Plant – blir största externa ägare– Plant sitter som hyresgäster på AGV och väldigt tidigt blev vi imponerade av deras kompetenta team. De har hittat de bästa inom både mjukvaruutveckling och hållbart byggande. Dessutom får jag ofta lovord från fastighetsbolagen om att Plant är de absolut bästa på marknaden inom klimatberäkning. Det är ingen tvekan om att efterfrågan på klimatberäkningar ökar och där ser vi att Plant ligger i framkant. Vi ser fram emot att stötta bolaget på deras resa, säger Felix Sandquist, AGV Invest.

Bolaget har idag mot en omsättning på 16 miljoner kronor och går breakeven sedan november. Det nya kapitalet ska användas för att växa och rekrytera nya personer. Under året planerar Plant att resa mer kapital, en nordisk expansion väntar och en ny professionell styrelse ska tillsättas.

– AGV är typ Norrsken House fast inom PropTech. Det är där allt händer just nu. Syftet med den här emissionen är främst att knyta till oss deras unika kunskap om branschen, säger Pelle Tunell, Plant.

Vi tror att Plant har potentialen att bli ledande inom detta område och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen för att förverkliga detta mål.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>