300 svenska redovisningskonsulter och revisorer: Så har Covid-19 påverkat vår verksamhet
Hem Nyheter 300 svenska redovisningskonsulter och revisorer: Så har Covid-19 påverkat vår verksamhet

300 svenska redovisningskonsulter och revisorer: Så har Covid-19 påverkat vår verksamhet

Publicerat av: Redaktionen

Nya förutsättningar, t ex ändrade riktlinjer från myndigheter, har utmanat företagens rapportering och därmed landets byråer.

300 svenska redovisningskonsulter och revisorer: Så har Covid-19 påverkat vår verksamhet

Katarina Thörnqvist, VD, Wolters Kluwer Tax & Accounting, Skandinavien

Färska siffror visar att många i redovisningsbranschen upplever att deras verksamhet påverkats negativt, med minskade kunduppdrag och ekonomiska åtgärder.

Nära hälften, 45 procent, tror att Covid-19 kommer påverka verksamheten negativt under 2021.

I en undersökning har Wolters Kluwer, med hjälp av Prepoint, frågat 300 svenska revisorer och redovisningskonsulter om deras verksamhet påverkats av Covid-19 samt hur de tror att 2021 kommer se ut. Resultaten visar att 84 procent har påverkats på något sätt:

– Det är tydligt att branschen har påverkats på olika sätt. Intressant är att fyra av tio har blivit mer digitala i sina arbetssätt. Det är en utveckling som även vi på Wolters Kluwer märkt av, och som vi hoppas kunna bidra till genom att utveckla relevanta programvaror som driver digitaliseringen framåt, säger Katarina Thörnqvist, VD, Wolters Kluwer Tax & Accounting, Skandinavien.

300 svenska redovisningskonsulter och revisorer: Så har Covid-19 påverkat vår verksamhetI undersökningen ställdes frågan om verksamheten den tillfrågade arbetar inom har vidtagit åtgärder för att minska kostnaderna under 2020. Hela sex av tio (60 procent) svarade ja på denna fråga, vilket kan jämföras med 25 procent som svarade nej. Drygt en av fyra, 24 procent, menar att de inte behövt vidta några åtgärder för att hålla ner kostnaderna.

Negativ påverkan 2021
De tillfrågade ombads att sia om 2021. Nära hälften, 45 procent, tror att Covid-19 kommer ha en negativ påverkan på verksamheten under 2021. En av fyra, 25 procent, bedömer att den negativa påverkan kommer att vara stor.

19 procent av de tillfrågade ger en ljusare prognos inför 2021 och menar att Covid-19 snarare kommer innebära en positiv påverkan på verksamheten under året.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>