Starkt resultat och digitaliseringen passerar milstolpe
Hem Försäkring Starkt resultat och digitaliseringen passerar milstolpe

Starkt resultat och digitaliseringen passerar milstolpe

Publicerat av: Redaktionen

SPP redovisar ett resultat före skatt om 375 miljoner kronor för kvartalet.

Starkt resultat och digitaliseringen passerar milstolpe

Staffan Hansén, vd, SPP

Det totala förvaltade kapitalet uppgick till 230 miljarder kronor och inbetalda premier uppgick till 3 398 miljoner.

SPPs förvaltade kapital har de senaste fem åren växt med 50 procent.

– Det är ett kvitto på en ambitiös tillväxtresa med god tillströmning av nya kunder. Vår digitaliseringsresa har varit en viktig faktor bakom tillväxten och resultatskapandet. Och självklart bidrar även den goda avkastningen, säger Staffan Hansén, vd SPP.

Under våren har SPPs kunder fått tillgång till flertalet digitala tjänster, som sparar tid och förenklar administrationen.

– Under kvartalet passerade vi en milstolpe då 90% av våra premiebestämda försäkringar nu migrerats till Lumeras (fd Itello) plattform Inca. Vi kan nu lägga allt mer fokus på att fortsätta utveckla innovativa, digitala och kundvänliga tjänster som förändrar kundmötet.

En ny digital tjänst som nyss lanserats är Hållbarhetskartan.

– ”Er Hållbarhetskarta” är en unik tjänst för företaget och dess anställda som vill följa upp hållbarheten i pensionssparandet utifrån sociala, miljömässiga och etiska faktorer, avslutar Hansén.

SPP Fonder har under årets första kvartal haft nettoinflöden på 4,8 mdkr, vilket motsvarar knappt 13% av marknadens totala nettoflöde.

– Vi är både glada och stolta över att våra fonder lockar fler och fler investerare och vi fortsätter att ta marknadsandelar under inledningen av 2021, säger Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder.

Under mars utsågs Storebrand Asset Management, där SPP Fonder ingår, till ”Best Fund House: Overall” (Sverige) av Morningstar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>