SPP Fonder – Best Fixed Income House 2020

Varje år uppmärksammar Morningstar de fonder som presterat bäst de senaste fem kalenderåren men med fokus på det senaste året.

SPP Fonder - Best Fixed Income House 2020 1
“Vår ambition är att genom stabil, säker och hållbar förvaltning leverera god avkastning till våra kunder över tid”, säger Andreas Hälldahl.

Dessutom görs en summering av fondbolagens genomsnittliga resultat för att identifiera vilka bolag som presterat bäst i branschen. Vid årets prisutdelning tog SPP Fonders ränteteam återigen hem förstapriset i kategorin “Best Fixed Income House”.

– Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt. Våra räntefonder ska vara lika enkla att förstå som att använda och den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi har lyckats med vår strategi, säger Andreas Hälldahl, Chef SPP Fonders ränteteam samt VD Storebrand Kapitalförvaltnings filial Sverige och tillägger;

– Placeringar i ränte- och obligationsfonder är utmärkta verktyg att skapa balans i en portfölj. Vår ambition är att genom stabil, säker och hållbar förvaltning leverera god avkastning till våra kunder över tid.

Morningstars motivering: ”Fortsatt framgångsrik förvaltning och låga avgifter gör att SPP behåller förstaplatsen bland svenska ränteförvaltare, och tar utmärkelsen för andra året i rad. Att vara klart bättre än snittet varje år ger välförtjänt utdelning.”

– Jag är oerhört stolt över vårt ränteteam som står som vinnare i år igen, men framför allt är jag stolt över att de metodiskt har byggt upp en strategi som fungerar i olika marknadsklimat. Det skapar trygghet som våra kunder verkligen uppskattar, säger Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder.

SPP Fonder var även nominerade i kategorierna Best Global Equity Fund och Best overall Fund House.