Kaspersky: DDoS-attackerna minskar
Hem Nyheter Kaspersky: DDoS-attackerna minskar

Kaspersky: DDoS-attackerna minskar

Publicerat av: Redaktionen

Antalet DDoS-attacker som upptäcktes av Kaspersky DDoS Prevention under sista kvartalet 2020 minskade med 31 procent jämfört med tredje kvartalet 2020.

Kaspersky: DDoS-attackerna minskar

Jämfört med fjärde kvartalet 2019 är det dock en ökning med 10 procent.

Nedgången under sista delen av 2020 kan kopplas till att intresset för kryptovalutautvinning ökade. Hypotesen är att cyberbrottslingar då använder infekterade enheter och system för att utvinna kryptovalutor istället, i och med att priset på kryptovaluta stigit. Det stöds också av statistik från Kaspersky som visar att antalet kryptogrävare ökat från augusti 2020, efter att ha minskat under årets första halvår.

– Användningen av DDoS-attacker påverkas för närvarande av två motsatta trender, säger Alexey Kiselev, Business Development Manager, the Kaspersky DDoS Protection team. Å ena sidan är vi mer beroende av online-resurser under pandemin, vilket kan göra DDoS-attacker mer effektiva för cyberkriminella, men med de stigande priserna på kryptovaluta blir det också mer lönsamt att lägga resurser på kryptovalutautvinning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>