BOLÅN: Storbankerna prutar mest på bolånen

April månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det hos Swedbank som det var mest fördelaktigt att förhandla bolån med 3 månaders bindningstid.

BOLÅN: Storbankerna prutar mest på bolånen 1Swedbank erbjöd de 20% bästa förhandlarna 1,19%, vilket är 2 punkter högre än föregående månad. På andra plats kom Nordea med 1,24% och trea kom Handelsbanken med 1,25%. Bland Comboloans genomsnittsförhandlare så hade Skandiabanken bäst erbjudande med en genomsnittliig boränta på 1,25%.

Under april månad där omvärlden påverkats drastiskt av Coronakrisen, visar statistiken från Comboloans medelmmar att det till övervägande del är till de större bankerna som Comboloans medlemmar har vänt sig.

Grafen nedan visar att räntorna för de 20% starkaste förhandlarna har gått upp under de senaste månaderna, medans genomsnittsförhandlarna fick bättre ränta i april än under mars månad.

BOLÅN: Storbankerna prutar mest på bolånen 2– Det är uppenbart att Comboloans medlemmar i kristider i större utsträckning än annars, vänder sig till storbankerna. Ser man dessutom till viljan att pruta så har den varit starkare hos Swedbank, Nordea och Handelsbanken än på länge, säger Fredrik Giers VD på Comboloan.

– Bolåneräntorna ligger ganska stilla och det går fortsatt att förhandla sig till bra villkor, det gäller som alltid att vara aktiv, säger Fredrik Giers.

76% av Comboloans medlemmar valde rörliga bolån under mars.