IFS avslutade AI-året 2023 med fantastisk tillväxt
Hem FÖRETAG IFS avslutade AI-året 2023 med fantastisk tillväxt

IFS avslutade AI-året 2023 med fantastisk tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Svenska IFS presenterar sina resultat för det finansiella året 2023, som avslutades den 31 december.

Det var ett år fyllt med ännu mer tillväxt, efter flera framgångsrika år i rad.

De återkommande intäkterna har ökat med 35 procent årligen och lägger grunden för ett lyckat 2024. De senaste lösningarna för industriell AI har lockat såväl befintliga som nya kunder till IFS Cloud, vilket har resulterat i att intäkterna från molnlerbjudandet har ökat med 46 procent.

Under 2023 såg vi utvecklingen av flera geopolitiska konflikter och ekonomisk instabilitet. Trots detta, har IFS satsning på att lyfta flera kritiska branscher med välutvecklade AI-tjänster lett till goda finansiella resultat både globalt och i Norden.

Dessa produktinnovationer har lockat till sig nya kunder och partnerskap under 2023, som förklarar årets tillväxt. IFS fortsätter sin vision om att transformera sina kunders affärsmodeller, höja motståndskraften, öka effektivitet och leverera starka konkurrensfördelar.

IFS avslutade AI-året 2023 med fantastisk tillväxt Det här är sjätte året i rad vi kan rapportera en tvåsiffrig tillväxt och det är något jag tycker att vi på IFS ska vara stolta över, säger Ann-Kristin Sander, Nordenchef på IFS. De stora innovationer vi gjort inom AI under 2023 ligger delvis till grund för detta. Vi har utökat förtroendet hos många av våra befintliga kunder och även välkomnat många nya kunder som exempelvis NCC, NOTE AB och Tele2, som alla ser värdet i våra lösningar. Vi ser fram emot att fortsätta växa under 2024 genom att leverera marknadsledande affärssystem i Norden och runt om i världen.

Sammanfattning av det finansiella resultatet:

  • Globala molnintäkter för 2023 har ökat med 46 procent från 2022
  • Globala återkommande intäkter för 2023 var 810 miljoner euro, en ökning med 35 procent från 2022
  • Globala nettointäkter för 2023 var 1062 miljoner euro, en ökning med 30 procent från 2022
  • Globala årliga återkommande intäkter för 2023 ökade med 26 procent från 2022

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>