Gustav Berghog, vid 25 års ålder började han plantskolan hos Jan Stenbeck

Formades till entreprenör som 10-åring, vid 25 års ålder började han plantskolan hos Jan Stenbeck – idag leder Gustav Berghog den stora jämförelsetjänsten och koncernen Zmarta Group

Gustav Berghog, vid 25 års ålder började han plantskolan hos Jan Stenbeck 1
Gustav Berghog

Redan som barn började höga mål sättas och intresset för affärer och entreprenörskap växa. Gustav Berghog växte upp på en liten ö med drygt 1000 invånare i Göteborgs skärgård. Entreprenörskapet formades tidigt då han redan som 10-åring på egen hand säkrade en stor grossist till sitt ålfiske efter skolan, och därmed drygade ut veckopengen med tusenlappar. Nu vill han hjälpa fler svenskar att få mer i plånboken och bygga en företagskultur där ingen är rädd för att testa.

Gustavs förmåga att hitta möjligheter har varit utmärkande under hela hans karriär. Något som varit huvudorsakerna varför han, efter bara 1,5 år på Kinneviksägda Tele2 som trainee och 27 år gammal civilingenjör, axlade en chefsroll på bolaget. Med Jan Stenbeck i DNA:t och en jobbkultur med högt i tak drillades Gustav till en orädd ledare, något som kom att prägla fortsatta chefsroller på bolag som Halebop och Telia. På Halebop ökade Gustav omsättningen från 1 – 1,5 miljard på två år.

I februari 2019 tillträdde Gustav Berghog som VD på Zmarta och som chef över 330 anställda, då 36 år gammal. Zmarta är en jämförelsetjänst inom privatekonomi som arbetar för att ge svenskarna möjlighet att spara mer pengar. Uppdraget lockade med dels bolagets vision att stärka konsumenter och företag att få mer i plånboken, dels på grund av bolagets enorma tillväxtambitioner. 2019 stängde man en omsättning gör gruppen på nästan 800 miljoner, detta med målet om att nå en miljardomsättning inom tre år.

Till Zmarta tog Gustav med sig sin passion för att testa nya vägar och leta nya möjligheter, vilket han vill ska prägla bolagets kultur. Med mottot 5% strategi och 95% exekvering vill han ge medarbetare modet att våga springa snabbt och justera längs vägen. En sådan miljö, utifrån Gustavs tidigare erfarenheter från telekom-åren, ger rejäla förutsättningar att hitta spännande lösningar. I Zmartas fall – lösningar som kan stärka människors ekonomi.

Idag har Zmarta kontor både runt om i Sverige, samt i Helsingfors och i Oslo.