Filhantering – hur JS Security ser till att din data är säker
Hem Säkerhet Filhantering – JS Security ser till att din data är säker

Filhantering – JS Security ser till att din data är säker

Publicerat av: Redaktionen

JS Security erbjuder marknadens säkraste lösning för lagring av data.

Det är den unika filhantering som gör vår lösning så säker.

Filhanteringsprocessen kan delas upp i tre respektive moment – filuppdelning, kryptering samt distribuering.

Filuppdelning
Allt börjar med att filen delas upp i mindre bitar på den dator där filen har skapats. Kunden kan själv vara med och påverka hur många delar av filen som skall finnas. Antalet delar är viktigt för ju fler delar det finns, desto säkrare blir lagringen.

Efter att filen delats upp i mindre delar, tilldelas varje del ett unikt ID. Detta gör att vårt system snabbt kan hitta och sammanfoga alla fildelar.

Kryptering
Filhantering – hur JS Security ser till att din data är säkerEfter filuppdelningen krypteras varje fildel med krypteringsstandarden AES-256. Varje fildel krypteras individuellt i systemet och allt utom det unika ID:t förblir hemligt.

AES-256 är en standard som är fastställt av Amerikanska National Institute of Standards and Technology. Protokollet används bland annat av Amerikanska National Security Agency som är det amerikanska motsvarigheten till svenska Säkerhetspolisen. AES står för Advanced Encryption Standard och siffrorna 256 står för hur många bitar krypteringsnyckeln innehåller.

Större siffror betyder att nyckeln är svårare att knäcka. AES-256 är för tillfället den mest avancerade krypteringen.

Distribuering
Efter krypteringen, distribueras varje liten fildel ut på JS Securitys nodnätverk. Då enbart delar av en hel fil lagras på en enskild nod, försvinner värdet på filen för en utomstående.

Med en enkel knapptryckning kan kunden sedan återställa varje fildel till den ursprungliga versionen, d.v.s. ursprungsfilen. Systemet har vidare en inbyggd redundans som gör att trasiga eller förlorade fildelar kan återställas. När filen väl ligger i nätverket finns även möjligheten att spåra varje fildel för att säkerställa filens integritet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>