Multi4 är ”The Start-up Company of the Year” i Norden!
Hem STARTUP Cancerbolaget multi4 är ”The Start-up Company of the Year” i Norden

Cancerbolaget multi4 är ”The Start-up Company of the Year” i Norden

Publicerat av: Redaktionen

Cancerbolaget Multi4 AB vann i konkurrens mot >900 bolag i Norden  ”The start-up Company of the year”!

Tävlingen arrangeras av Techarenan och 30 finalister tävlade i Almedalen om den prestigefyllda titeln.

-Det är fantastiskt kul att vår helt nya automatiserade teknik för cancerbehandling vinner! Alla är vinnare med Multi4-instrumentet! Vården och samhället gör en stor kostnadsbesparing men den största vinnaren är patienterna som slipper långa väntetider och kan få sin cancerbehandling direkt vid sitt första besök, säger Miden Melle-Hannah, dubbelspecialistläkare i urologi och kirurgi.

Multi4 är ”The Start-up Company of the Year” i Norden!

Cancerbolaget Multi4 har utvecklat en världsunik teknik för automatisk cancerbehandling

Bolaget har utvecklat en patenterad och världsunik teknik för snabb och enkel behandling av cancer via endoskop. Som först i världen har de tagit fram en automatiserad teknik som gör att cancervävnaden automatiskt transporteras ut ur instrumentet och hamnar i en speciell behållare som underlättar för patologen att ställa korrekt diagnos. Tekniken och bolaget har fått flera nationella och internationella utmärkelser och i feb 2020 vann de Quality innovation Award i hela världen i konkurrens mot ett 20-tal länder, där den nya tekniken och instrumentet fick stor uppmärksamhet.

Det nya verktyget innebär en enorm patientnytta då patienterna kan få sin cancerbehandling utan långa väntetider, slippa ryggbedövning eller sövning och kan gå hem direkt efteråt.

Just nu pågår förberedelser för att börja operera med det nya instrumentet på patienter med urinblåsecancer på Urologkliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Multi4 har ett partnerskap med RISE forskningsinstitut och Sahlgrenska universitetssjukhus via samverkansprojekt från Vinnova och EU.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>