Econans växer med nytt banksamarbete
Hem FINANS Econans växer med ett nytt banksamarbete

Econans växer med ett nytt banksamarbete

Publicerat av: Redaktionen

Stigande elpriser har för många svenskar lett till ökade boendekostnader.

För att hålla löpande kostnader nere och minska klimatpåverkan har intresset för energieffektivisering av bostäder ökat.

Men få vet var de ska börja eller vad som är bäst för just deras boende.

Econans har nu anpassat sin digitala plattform så att Danske Banks privatkunder kan erbjudas skräddarsydda förslag på energieffektiviseringar.

Efter en digital energisimulering identifieras energibesparande åtgärder som passar det enskilda boendet bäst.

Econans tillhandahåller kontaktuppgifter till upphandlade företag som kan utföra arbetet och Danske Bank erbjuder finansieringsförslag. Upplägget gör det enkelt för Danske Banks kunder att komma igång.

David Klamer, medgrundare och VD på Econans:

”Det är superkul att få hjälpa en så engagerad och personlig bank som Danske Bank, det finns genuina hållbarhetsvärderingar i banken, både inom klimat- och sociala hållbarhet som vi båda delar.”

Anneli Adler, Head of Personal Customers på Danske Bank Sverige:

Econans växer med nytt banksamarbete”Energi- och elkostnader är en stor del av hushållsbudgeten. Vi vill hjälpa våra kunder med finansiell rådgivning och relevanta digitala tjänster. Vår förhoppning är att flera kunder ska se möjligheterna med att investera i energibesparande åtgärder för sitt boende. Det kan både sänka löpande hushållskostnader och samtidigt öka värdet på bostaden. En effektivare energianvändning är en förutsättning för att Sverige ska nå miljömålen och skapa ett hållbart energisystem. Fastighetssektorn står för nästan 40 procent av energianvändningen i Europa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>