Internetstiftelsen investerar i it-säkerhetsbolag
Hem Säkerhet Internetstiftelsen investerar nu i it-säkerhetsbolag

Internetstiftelsen investerar nu i it-säkerhetsbolag

Publicerat av: Redaktionen

Nu investerar Internetstiftelsen i det norska mjukvaruföretaget IQ Global AS, som är ledande inom monitorering och hantering av domäner och internetrelaterad brottslighet kopplad till domäner.

Investeringens storlek är upp till 20 procent av bolaget.

Den internetrelaterade brottsligheten ökar och de som drabbas är både privatpersoner, företag och myndigheter. Nu investerar Internetstiftelsen i IQ Global AS. Det norska mjukvaruföretaget har bland annat utvecklat ett molnbaserat verktyg som hjälper återförsäljare och innehavare av domäner att snabbare upptäcka och rapportera domäner som används för misstänkt internetrelaterad brottslighet, som skräppostattacker, nätfiske, spridning av skadlig kod eller botnät.

– Internetstiftelsen verkar för ett öppet internet och vi värnar om yttrandefriheten. Samtidigt är det viktigt att det finns säkra och effektiva verktyg för att motverka internetrelaterad brottslighet. Investeringen i IQ Global AS är ett av sätten vi är med och bidrar till det arbetet, säger Carl Piva, vd, Internetstiftelsen.

Internetstiftelsen investerar i it-säkerhetsbolag

Internetstiftelsen investerar i bolaget IQ Global AS.

– Internetstiftelsen har följt oss och stöttat oss sedan starten och vi är mycket glada att de nu väljer att investera i vår verksamhet också. Genom investeringen får vi möjlighet att expandera till andra marknadssegment och påskynda utvecklingen av nya tjänster, säger Michael B Halvorssen, vd, IQ Global AS.

Utifrån rollen som ansvarig för den svenska toppdomänen .se arbetar Internetstiftelsen för att motverka internetrelaterad brottslighet.

Det görs bland annat genom utbildningar av myndigheter och allmänhet, remissvar och deltagande i arbetet med ny lagstiftning, expertdeltagande i medier, föreläsningar och panelsamtal, kontroll av domännamnsregistret, och samverkan med myndigheter och rättsväsendet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>