De fem dödssynderna när det gäller säkerhet online
Hem Säkerhet De fem utmärkta tips när det gäller säkerhet online

De fem utmärkta tips när det gäller säkerhet online

Publicerat av: Redaktionen

Fem utmärkta tips från NordVPN som hjälper dig att vara säker online

Data online kräver lika mycket skydd från potentiella tjuvar som fysiska värdesaker.

De fem dödssynderna när det gäller säkerhet online

Men människor tar fortfarande inte de nödvändiga försiktighetsåtgärderna för att vara säkra online.

”Under de senaste åren har vi lagt märke till en intressant integritetsparadox över hela världen. Alla människor fruktar identitetsstöld. Ändå avslöjar de fortfarande sina personliga uppgifter online för att skapa sina digitala identiteter eller för små belöningar”, säger Daniel Markuson, expert på digital integritet på NordVPN. ”Den befintliga poolen av läckt data skapar en ovärderlig resurs för hackare. På grund av detta kommer vi att se ännu mer identitetsstöld, nätfiske-bedrägerier, läckor av personuppgifter och ekonomiska förluster under det kommande året.”

Hotbilden på nätet blir mer och mer skrämmande. Typer av cyberbrott omfattar allt från nätfiske och pharming till ransomware och stora DDoS-attacker. Säkerhetshoten sträcker sig numera även bortom illvilliga och ekonomiska avsikter.

Vanliga misstag som hotar säkerheten online

Här är några råd från NordVPN, en VPN-tjänst som hjälper till att skydda integriteten på nätet, om hur man är säker och privat online:

  1. Svaga lösenord. Detta är den största synden du kan begå online. Svaga lösenord kan göra att du blir hackad, att du blir av med känslig data som kreditkortsuppgifter, med mera. Trots detta är världens mest populära lösenord fortfarande ”password”.
  2. Att gå på nätfiske. I takt med att antalet dataläckor ökar över hela världen, blir nätfiskebedrägerier mer personliga och svårare att upptäcka. Det betyder att du bör vara försiktigare. Även om ett e-postmeddelande eller ett meddelande innehåller en personlig hälsning, din adress eller andra känsliga uppgifter, betyder det inte att det kommer från din bank.
  3. Att dela med sig av för mycket via sociala medier. Tweets eller foton som du lägger upp som student kommer fortfarande att finnas där när du är företagsledare längre fram i tiden. För att vara skyddad bör du inte lägga upp något som du kan ångra senare, och dela aldrig med dig av känslig information som telefonnummer, adress, med mera. Se även till att du döljer din plats. Vänta tills du kommer hem med att lägga upp dina resebilder.
  4. Att ansluta till offentligt Wi-Fi. Sanningen är att även ett barn med en passion för IT- och teknikvärlden lätt kan hacka en offentlig Wi-Fi-hotspot. Och för riktiga hackare är de riktiga guldgruvor.
  5. Att installera för många appar. Alla appar och webbläsartillägg är inte säkra och pålitliga. Vissa av dem skapades enbart för att spåra dina onlineaktiviteter och surfvanor eller till och med stjäla din data.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>