Cleura stärker nu upp med rådgivning inom regelefterlevnad i molnet
Hem Teknik Cleura stärker nu upp med rådgivning inom regelefterlevnad i molnet

Cleura stärker nu upp med rådgivning inom regelefterlevnad i molnet

Publicerat av: Redaktionen

Det europeiska molnföretaget Cleura meddelar idag att Arman Borghem ansluter till bolaget där han får en roll som strateg och rådgivare inom regelefterlevnad i molnet.

Arman kommer till Cleura från Skatteverket där han verkat i den tvärfunktionella molngrupp som arbetar med rådgivning i molnfrågor för myndigheten.

”Jag är väldigt glad över att ansluta till Cleura som är en lyhörd, innovativ ledare på den europeiska marknaden för molntjänster. Bolaget har länge visat att det går att sätta ett likhetstecken mellan molntjänster och regelefterlevnad”, säger Arman Borghem.

Arman berättar vidare om den utmaning som många myndigheter och företag står inför idag med alltmer komplex teknik och juridik. Samtidigt har behovet av molntjänster för att maximera dataanvändningen och digitaliseringens möjligheter, aldrig varit större.

Cleura stärker upp med rådgivning inom regelefterlevnad i molnet

Arman Borghem

”På Cleura kommer jag bidra till att göra digitaliseringsjuridiken begriplig och få fler att få upp ögonen för molntjänster som är både rättsligt hållbara och ligger i framkant rent funktionellt . En viktig aspekt handlar givetvis om rätten till privatliv och skydd av våra personuppgifter. En annan handlar om att organisationer behåller kontrollen över sin information. Dessa grundbultar för en hållbar digitalisering går att kombinera med moderna molntjänster, vilket Cleura länge visat.”

I grunden har Arman en juristexamen från Stockholms universitet där han specialiserat sig inom it-rätt och offentlig upphandling. Innan Skatteverket arbetade Arman som it-upphandlare på Statens inköpscentral, en del av Kammarkollegiet.

”Vi är mycket glada över att välkomna Arman till Cleura. Genom hans erfarenhet från molnfrågan inom offentlig sektor kommer han att bistå med mycket värdefull kunskap till Cleura både internt och åt våra kunder”, säger Jim Johansson, vd för Cleura.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>