Froda plockar ny CPO från Klarna
Hem Nyheter Amelie Friedman Svanberg som ny CPO på Froda

Amelie Friedman Svanberg som ny CPO på Froda

Publicerat av: Redaktionen

Froda fortsätter att satsa och stärker upp med Amelie Friedman Svanberg som blir ny CPO på fintechbolaget.

Amelie kommer närmast från Klarna och PriceRunner, där hon haft chefsroller inom produkt, och tillträdde sin nya roll under maj 2023.

Froda plockar ny CPO från Klarna

Amelie Friedman

– Vi är glada att ha Amelie ombord på Froda. Hon kommer ha en central roll i att skapa den bästa möjliga finansieringsprodukten för entreprenörer, både här i Sverige och globalt, säger Olle Lundin, VD och grundare av Froda.

Amelie Friedman Svanberg har en gedigen bakgrund med mer än 10 års erfarenhet från techbranschen med roller inom produkt- och kommersiell utveckling.

Hon kommer närmast från Klarna där hon bland annat har varit ansvarig för integrationen av PriceRunners produktsök- och prisjämförelsetjänster i Klarnas app. På Froda kommer Amelie både att leda arbetet med att fortsätta utveckla företagslåneprodukten samt bolagets satsning inom embedded finance, genom affärsområdet Froda Embedded.

– Froda tickar alla boxar för mig. En stark affär med god underliggande lönsamhet och oexploaterad potential i kombination med en stor glöd som genomsyrar bolaget, säger Amelie Friedman Svanberg, CPO på Froda.

Fintechbolaget Froda, med bland annat Karl-Johan Persson och Nicklas Storåkers i ägarled, har gått starkt fram starkt på sistone.

Trots en tuff kapitalmarknad lyckades bolaget säkra en värdering på 1,2 miljarder i höstas och i början av året lanserade Froda världens första kortbaserade finansieringslösning tillsammans med Visa. Under den senaste månaden har en intensiv internationell expansion inletts där Froda, genom strategiska partnerskap med Lunar och Treyd, gått in i Danmark och Storbritannien.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>