Sveafastigheter utser Erik Hävermark till ny vd
Hem FASTIGHETER Sveafastigheter utser Erik Hävermark till ny vd

Sveafastigheter utser Erik Hävermark till ny vd

Publicerat av: Redaktionen

Styrelsen i Sveafastigheter (”Bolaget”) har utsett Erik Hävermark till vd för Sveafastigheter.

Erik Hävermark är sedan den 18 december 2023 affärsutvecklingschef och tillförordnad vd på Sveafastigheter och var dessförinnan projektutvecklingschef på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”).

Han tillträder rollen som vd omedelbart med ett fortsatt fokus att skapa optimala förutsättningar för att Bolaget ska kunna dra nytta av sin unika marknadsposition och exekvera planen för ägarspridning av Sveafastigheter under 2024.

Martina Lous-Christensen som utsetts till ny CFO, vilket offentliggjordes den 18 december 2023, har nu även tillträtt sin nya roll. Martina Lous-Christensen kommer närmst från rollen som Finance Director på Alma Property.

Sveafastigheter utser Erik Hävermark till ny vd

Erik Hävermark

”Jag är övertygad om att Erik Hävermark, med sin omfattande erfarenhet och kompetens från fastighetsbranschen, framgångsrikt kommer leda Sveafastigheter och genomföra vår strategi. Jag är samtidigt glad över att kunna välkomna Martina Lous-Christensen till sin roll som CFO. Med Erik och Martina har vi nu en mycket kompetent ledning på plats och jag ser fram emot att jobba tillsammans med dem i realiseringen av bolagets fulla potential på vår tillväxtresa.”, säger Peter Wågström, styrelseordförande i Sveafastigheter.

”Vi skapar nu optimala förutsättningar för att Sveafastigheter ska kunna dra nytta av sin unika marknadsposition. Tittar vi framåt ser vi sjunkande kapitalkostnader, tillkommande intjäning från fastigheter genom nyproduktion och sänkta kostnader tack vare ett fokus på kärnaffären bostäder. Erik Hävermark med sin erfarenhet och kompetens är helt rätt person för att leda Sveafastigheter”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

”Det är med stor glädje jag åtar mig detta uppdrag. Sveafastigheter har byggt en mycket kompetent och erfaren organisation med en attraktiv bostadsportfölj i starka tillväxtregioner med både förvaltningsfastigheter och projektfastigheter. Jag ser fram emot att tillsammans med hela teamet på Sveafastigheter fortsätta att utveckla bolaget framåt”, säger Erik Hävermark, vd för Sveafastigheter.

 

Relaterade Artiklar