Nationell it-satsning när IP-Only kopplar upp tusen bostäder för bostadsutvecklaren Boet
Hem Fastigheter Stor nationell it-satsning när IP-Only kopplar upp tusen bostäder för bostadsutvecklaren Boet

Stor nationell it-satsning när IP-Only kopplar upp tusen bostäder för bostadsutvecklaren Boet

Publicerat av: Redaktionen

Boet Bostad är en snabbväxande bostadsutvecklare vars 1 100 lägenheterna i projektportföljen kommer att öka betydligt framöver.

Företaget strävar efter att skapa bostäder åt alla genom att utveckling av attraktiva och kostnadsmedvetna hyresrätter – utan att kompromissa med miljö och hållbarhet.

Med tanke på den explosiva utvecklingen av digitala tjänster kräver dagens och morgondagens lägenheter bästa möjliga digitala infrastruktur så gör nu Boet en stor it-satsning. Detta är inte minst viktigt då hemmet för många blivit det nya kontoret en majoritet av arbetsdagarna – och därför kräver infrastruktur med både kapacitet och stabilitet.

Boet valde IP-Only som därmed kommer att koppla upp nära tusen bostäder över hela Sverige – och därtill drifta och utveckla nätet.

Nationell it-satsning när IP-Only kopplar upp tusen bostäder för bostadsutvecklaren BoetDet mångåriga avtalet värderas till ett tvåsiffrigt miljonbelopp.

– Ett snabbt bredband har gått från viktigt till ett absolut krav från hyresgästen, och med IP-Only får vi en leverantör som har storleken, kunskapen och stabiliteten för att kunna garantera en stabil uppkoppling till dem. Det är också glädjande att vi nu har möjligheten att erbjuda IP-Onlys öppna nät som skapar frihet för hyresgästen att kunna välja bland ett stort antal tjänsteleverantörer, säger Ferdinand Grumme, vd Boet AB.

Totalt kommer 970 bostäder att kopplas upp, en siffra som kan öka utifrån nya behov. Fibernätet garanterar en framtidssäker uppkoppling, oavsett framtidens krav på hastigheter och stabilitet. Genom det öppna nätet ökar flexibiliteten att kunna välja leverantör utifrån egna behov.

Första projektet ut är Örebro.

Med start hösten 2022 kommer 120 hushåll kopplas upp i kommunen. Därefter följer Ängelholm med 78 hushåll. Ytterligare runt 800 hushåll kommer följa i Karlstad, Luleå med flera.

– Det är glädjande att få det stora och fina förtroendet från Boet att koppla upp tusen bostäder med något så viktigt som digital infrastruktur. Det är ett stort bostadsprojekt som är utspritt över hela landet, vilket innebär att vi på ett klokt sätt kan utnyttja vårt stora nationella nät, säger Henrik Gustafsson, kommersiell- och samverkanschef på IP-Only.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>