Hem Nyheter Nu börjar sökandet efter Sveriges främsta entreprenörer

Nu börjar sökandet efter Sveriges främsta entreprenörer

Publicerat av: Redaktionen

Under 25 år har EY Entrepreneur Of The Year delats ut i Sverige.

Nu börjar sökandet efter Sveriges främsta entreprenörer 3Nu öppnar nomineringsperioden för 2020. Hjälp till att nominera framstående entreprenörer i Sverige. Det finns möjlighet för alla att nominera till och med den 31 augusti. I november utses regionala vinnare vid sex regionfinaler runt om i Sverige.

Det är 25-årsjubileum i Sverige för en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Årligen genomförs EY Entrepreneur Of The Year i cirka 60 länder och sedan 1995 delas utmärkelsen ut i Sverige. Nu ska nästa duktiga entreprenör utses och det går att nominera på hemsidan: https://eoy.ey.com/home

– Det är en utmanande tid vi befinner oss i, men de bästa entreprenörerna kan se möjligheter i motgångar. Mer än någonsin behöver vi starka förebilder som kan inspirera andra och fokusera på tillväxt, skapa sysselsättning och innovation.

– Jag vill uppmana alla att nominera entreprenörer eller er själva om ni uppfyller kriterierna. När vår entreprenörsutmärkelse nu firar 25 år hoppas vi få minst lika många nomineringar i år som förra året, då tog vi emot cirka 700 nomineringar, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

För att nomineras till utmärkelsen ska entreprenörer ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, med en omsättning på minst 10 miljoner kronor, alternativt ha 10 anställda. Entreprenörerna går sedan till intervjufasen. Under hösten 2020 utser oberoende jurygrupper sex regionala vinnare i de fyra priskategorierna. Förutom huvudpriset delas följande ut; Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt. De går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 29 januari 2021. Det finns även möjlighet att nominera till hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” som delades ut i Sverige för första gången 2020.

Vinnaren av huvudpriset representerar Sverige i världsfinalen i juni där entreprenörer från ungefär 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör. Världsfinalen brukar hållas i Monaco, men på grund av coronapandemin genomfördes årets event digitalt. Sveriges representant i år var Pär Svärdson, grundare och vd av nätapoteket Apotea.

Mer information om EY Entrepreneur Of The Year:
www.eoy.se

Kriterier för nominering:

 • EY Entrepreneur Of The Year
  Entreprenörer som nomineras till utmärkelsen ska ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, med en omsättning på minst 10 miljoner kronor, alternativt ha 10 anställda.
 • Årets kvinnliga stjärnskott – kategoripris
  Priset delas ut till en kvinna som är ung eller som har ett företag som vuxit snabbt på kort tid. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.
 • Årets manliga stjärnskott – kategoripris
  Priset delas ut till en man som är ung eller som har ett företag som vuxit snabbt på kort tid. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.
 • Bästa internationella tillväxt – kategoripris
  SEB delar ut ett kategoripris till en entreprenör vars affärsidé nått betydande framgångar utomlands.
 • Årets sociala entreprenör – hederspris
  Priset delas ut till en entreprenör som driver ett företag där de sociala vinsterna är lika viktiga som de ekonomiska. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>