Kommuninvest tar in 1 000 miljoner EUR i ny obligation
Hem FINANS Kommuninvest tar nu in 1 000 miljoner EUR i ny obligation

Kommuninvest tar nu in 1 000 miljoner EUR i ny obligation

Publicerat av: Redaktionen

Kommuninvest emitterade idag 1 000 miljoner EUR (ca 11,4 miljarder SEK) i en ny obligation med förfall 12:e februari 2027.

Detta är årets första emission i EUR.

Efterfrågan på den nya obligationen var stor. Orderboken bestod av nära 57 investerare, med bud på totalt över 2,2 miljarder EUR. Transaktionen prissattes på noll baspunkter jämfört med den treåriga swapräntan.

Kommuninvest tar in 1 000 miljoner EUR i ny obligationDen långfristiga upplåningen för 2024 förväntas uppgå till 130–150 miljarder kronor.

– Vårt fokus är att säkra så goda finansieringsförutsättningar som möjligt för de omfattande investeringar som kommuner och regioner nu gör i den svenska välfärden. Med en väl diversifierad orderbok blev detta ännu en mycket positiv transaktion i EUR-marknaden, säger Marcus Waineby, Senior förvaltare, Kommuninvest.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>