Granitor Properties lanserar ett smartare hem
Hem Fastigheter Granitor Properties lanserar ett nytt smartare hem

Granitor Properties lanserar ett nytt smartare hem

Publicerat av: Redaktionen

I samarbete med leverantören Srenity lanserar Granitor Properties smarta funktioner i ett antal pågående bostadsprojekt.

Genom en app och en plattform hanteras all öppen teknik för den smarta fastigheten.

Ett smartare hem handlar om att du som bostadskund styr belysning och energiförbrukning via mobil, funktioner som du tidigare fått gå och justera manuellt. Med snabba trådlösa bredband, smarta sensorer, valbara funktioner och tjänster för till exempel resursdelning blir hemmalivet också mer flexibelt.

– När vi utvecklar framtidens hem är vår ambition att det ska finnas framtidssäkra tekniska lösningar som gör livet enklare, bekvämare och tryggare för våra bostadskunder. Vi ser också att detta koncept i förlängningen hjälper människor att leva mer hållbart, ekologiskt, ekonomiskt och socialt, säger Thomas Pålsson, ansvarig för verksamhetsutveckling och IT på Granitor Properties.

Granitor Properties lanserar ett smartare hem

Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef fastighetsutveckling, Granitor Properties, Max Sandberg, vd Srenity Solutions, Thomas Pålsson, verksamhetsutvecklings- och DA/IT-chef.

Genom en plattform erbjuder Srenity fastighetsägaren en heltäckande lösning med målgruppsanpassade appar för bostäder och en plattform som kan hantera all form av öppen teknik för den smarta fastigheten. Srenity tillhandahåller en plattform för så kallad digital IoT (Internet of Things) samt en användarvänlig app för bostadskunden.Smarta hem-konceptet kommer att implementeras i projekten Brf Life i Lund, Brf Residenset och Brf Paradhusen i Bjärred. Avtalet omfattar även ett avtal mellan Srenity och föreningarna för fortsatt support.

– Vi är oerhört stolta över att Granitor väljer Srenity som partner för att förverkliga en ny digital boendeupplevelse. Framförallt för att Granitor visat sig vara en mycket kompetent beställare med en väldigt tydlig vision om vad den digitala upplevelsen i en fastighet innebär. Framtidens boende bygger på att man introducerar nya tekniska lösningar som sömlöst integreras i vardagen såsom el- och vattenförbrukning, styra det smarta hemmet, boka resurser och beställa tjänster. Vi ser mycket fram emot att få förverkliga framtidens boende tillsammans med Granitor, säger Max Sandberg, vd och medgrundare av Srenity Solutions.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>