Generate Group förvärvar sex svenska IT-konsultbolag
Hem FÖRVÄRV Generate Group förvärvar sex svenska IT-konsultbolag

Generate Group förvärvar sex svenska IT-konsultbolag

Publicerat av: Redaktionen

– Tar sikte på att bli ledande inom mjukvaruutveckling- och IT-konsulttjänster.

Idag meddelar företagsgruppen Generate Group att bolaget förvärvar sex svenska framstående bolag inom mjukvaruutveckling- och IT-tjänster.

Generate, som grundades tillsammans med Aspira Partners våren 2023, har som målsättning att bygga en lönsam, stabil och affärskritisk verksamhet som genom förvärv samlar Sveriges främsta konsulter inom skräddarsydda mjukvaru- och IT-tjänster under ett och samma tak.

Generate Group förvärvar sex svenska IT-konsultbolag

Carl Lindberg

– På kort tid har vi framgångsrikt etablerat en robust företagsgrupp som genom samarbete kan effektivisera processer och leverera ett ökat värde till våra kunder. Under förra året har gruppen haft en stabil tillväxttakt och lönsamhet, trots en svagare marknad, något som talar för vår modell och för kvaliteten på bolagen inom gruppen, säger Carl Lindberg, VD för Generate Group.

Generate har förvärvat några av Sveriges ledande bolag inom sin nisch, där nu Cloud Enablers, Systematiq, Piktiv, Mirado, Swace Digital och Stockholm Code Group ingår i företagsgruppen.

Med en samlad omsättning på 250 miljoner kronor och nära 250 utvecklare och IT-konsulter som är verksamma över landet med kontor i Örebro, Göteborg, Skövde, Ronneby, Uppsala och Stockholm.

– Under året är vår ambition att fortsätta stärka gruppen genom fler förvärv av små till medelstora konsultbolag i Sverige inom mjukvaruutveckling, där vi tittar efter bolag i framkant vad gäller djup teknisk kompetens, specialisering och kvalite i kundleveranserna. Vi planerar samtidigt för expansion till nya marknader med målsättningen att bli den ledande aktören inom mjukvaruutveckling- och IT-tjänster i Norden och norra Europa, fortsätter Carl Lindberg.

 

 

Relaterade Artiklar