Fintechbolaget Anyfin tar in investering om drygt 320 miljoner för att accelerera i Europa
Hem Nyheter Fintechbolaget Anyfin tar in investering om drygt 320 miljoner för att accelerera i Europa

Fintechbolaget Anyfin tar in investering om drygt 320 miljoner för att accelerera i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Fintechbolaget Anyfin hjälper konsumenter att sänka sina lånekostnader på befintliga krediter och få bättre kontroll över privatekonomin.

Bolaget trotsar nu techfrossan och meddelar idag att de tar in en investering om drygt 320 miljoner kronor för att ytterligare stärka sin produktsvit på befintliga europeiska marknader med målet att hjälpa fler européer att spara pengar.

 Anyfin stänger en ny investeringsrunda om 323 miljoner kronor, ledd av den befintliga investeraren Northzone. Deltar i rundan gör även flera befintliga investerare: Accel, EQT Ventures, FinTech Collective, Quadrille Capital, Augmentum FinTech samt den nya investeraren Citi Ventures. Inkluderat denna runda har företaget sedan start tagit in 1,17 miljarder kronor via riskkapital.

Kapitalet kommer att användas för att ytterligare stärka Anyfins produktsvit på befintliga marknader i Europa, att accelerera utvecklingen av ny teknik för att hjälpa konsumenter att spara pengar och förbättra det ekonomiska välbefinnandet bland hundratusentals européer.

Fintechbolaget Anyfin tar in investering om drygt 320 miljoner för att accelerera i EuropaSedan 2017 har Anyfin sänkt sina kunders befintliga lånekostnader och hjälpt dem spara 68 miljoner euro (cirka 759 miljoner kronor) i framtida besparingar, vilket resulterat i en genomsnittlig sänkt lånekostnad med 50 % för användarna. Bolagets tjänster har blivit alltmer nödvändiga mot bakgrund av de ökade levnadskostnaderna. Anyfins app har över en miljon nedladdningar, med över en halv miljon nya under 2022. Anyfin är i dagsläget verksamma på den svenska, norska, finska och tyska marknaden, där den sistnämnda haft en femfaldig tillväxt i kunder under 2022.

“Den rådande ekonomiska situationen sätter hög press på hushållens ekonomi vilket gör vårt arbete mer värdefullt än någonsin, det nya kapitalet kommer att ge oss möjligheten att förbättra och utveckla vårt erbjudande samt att hjälpa ännu fler européer. Investeringen är  ett kvitto på att finansbranschen står inför en betydande omställning, där konsumenternas ekonomiska välbefinnande prioriteras först. Vi är mycket stolta över att både nya och befintliga investerare ser oss som en ledande aktör inom europeisk fintech och finansiell hälsa”, säger Mikael Hussain, vd och medgrundare, Anyfin.

“Den bristande transparensen i finansindustrin gör att många konsumenter i dagsläget betalar onödigt höga kostnader för sina lån. Det är precis det som fintech kan lösa och Anyfin tacklar just detta genom sin refinansieringstjänst. Kunderna gillar verkligen deras tjänst vilket gör Anyfin till en pionjär i kategorin finansiell hälsa”, säger Jeppe Zink, partner på Northzone och styrelseledamot på Anyfin.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>