Samarbete mellan SkyMap och Inviatech bäddar för mer projektering i 3D
Hem Fastigheter Samarbete mellan SkyMap och Inviatech bäddar mer projektering i 3D

Samarbete mellan SkyMap och Inviatech bäddar mer projektering i 3D

Publicerat av: Redaktionen

SkyMap och Inviatech vill förenkla och förbättra planering och projektering i byggprojekt tillsammans.

Genom ett nyligen inlett samarbete kan SkyMap erbjuda sina kunder Inviatechs projekteringstjänster, och Inviatech kan erbjuda sina kunder SkyMaps visualisering i 3D, dokumenthantering och förenklade dataflödet i byggprojekten.

– Med allt fler som använder maskinstyrning i projekten ökar behovet av designfiler i 3D. Genom att projektera i 3D redan från start blir arbetet mer effektivt och samtidigt får både markentreprenörer och fastighetsutvecklare ett bättre underlag att stå på, säger Fredrik Hallgren på Inviatech.

Inviatech håller på att implementera SkyMap Portal som verktyg för att visualisera och leverera designfiler till kunder. Med den digitala kopian av projektet som ger fler detaljer och bättre noggrannhet inte minst när det gäller höjder får de också ett bättre underlag att jämföra och kontrollera leveransen mot.

Samarbete mellan SkyMap och Inviatech bäddar för mer projektering i 3D

Fredrik Hallgren på Inviatech och Joachim Olsson på SkyMap markerar starten på det samarbete som ska förenkla planering och projektering i byggprojekt.

– Det pratas ofta om att byggbranschen är konservativ och återhållsam inför ny teknik, men vi upplever tvärt om en stor nyfikenhet kring ny teknik och en önskan att digitalisera för att utveckla både arbetsmetoder och lönsamhet. Jag är övertygad om att vi kommer att ha många kunder som är intresserade och ser nyttan av vårt samarbete, konstaterar Fredrik.

SkyMap har en längre tid erbjudit sina kunder projekteringstjänster i 3D genom etablerade samarbeten.

Men efterfrågan bara ökar och behovet av fler som kan leverera en samlad tjänst för att hålla samman hela projekteringsflödet har blivit akut.

– Inviatech är ett ungt och hungrigt tillväxtbolag som verkligen visat vad de går för. Genom det nu inledda samarbetet kan vi hjälpa långt fler kunder och underlätta arbetsflödet för dem på riktigt. Det ska bli spännande att se hur vårt samarbete kan utvecklas långsiktigt, säger Jon Bengtsson som är grundare och VD på SkyMap.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>