Grade förvärvar FCG Digital Oy
Hem FÖRVÄRV Grade förvärvar finska FCG Digital Oy

Grade förvärvar finska FCG Digital Oy

Publicerat av: Redaktionen

Grades tillväxt inom HR-tech fortsätter.

Genom förvärvet av finska FCG Digital Oy stärker Grade sin position som en av de ledande aktörerna inom HR-tech mot offentlig sektor i Norden.

Avtalet mellan säljaren FCG och köparen Grade undertecknades den 25 januari 2024. Genomförandet av affären förväntas äga rum under det första kvartalet 2024, och är föremål för att regulatoriska villkor uppfyllts.

FCG Digital är Finlands ledande leverantör av digitala lösningar för jobbannonsering och rekrytering inom offentlig sektor. Rekryteringsmjukvaran används av en stor andel av de finska kommunerna – och dess jobbportal hanterar årligen över 4 miljoner unika besökare, mer än 55 000 jobbannonser och över en halv miljon jobbansökningar. Utöver kommuner tillhandahåller FCG Digital sin rekryteringslösning till den finska kyrkan, hälsoregioner, staten och ett stort antal av Finlands största städer.

Marknadsledande inom HR-tech för offentlig sektor

Grade förvärvar FCG Digital Oy

Från vänster: Rickard Kajson – VD för Grade, Tommi Kajasoja – VD för FCG, Misa Leiber – verksamhetschef för FCG Digital.

– Grade har haft en stark organisk tillväxt sedan 2021 då Grade, Varbi och Workbuster gick samman. Vår kundbas inom offentlig sektor blir stadigt större, och även befintliga kunder väljer att digitalisera allt fler av sina processer kopplade till medarbetarresan. Under 2023 tog vi genom förvärvet av Jobbnorge steget in i Norge. Att nu även ta steget in i Finland är ett naturligt nästa steg, så när möjligheten att ta över FCG Digital dök upp kändes det som ett strategiskt viktigt vägval, säger Rickard Kajson, VD på Grade.

Genom förvärvet av FCG Digital Oy blir Grade en marknadsledande nordisk aktör inom HR-tech för offentlig sektor, med verksamheter i Norge, Sverige och Finland. Bland Grades kundbas återfinns ett stort antal norska och svenska regioner, kommuner, universitet, myndigheter och större privata bolag – och nu även en större del av den offentliga sektorn i Finland.

Digitala lösningar för hela medarbetarresan

– Det är fantastiskt att vi har hittat en ägare för våra systemlösningar som har sådant fokus på rekrytering och medarbetarutveckling inom offentlig sektor. Med försäljningen förbättras erbjudandet betydligt för FCG:s nuvarande systemkunder, säger Tommi Kajasoja, VD för FCG.

– Vi ser fram emot att välkomna 54 nya medarbetare till Grade. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda FCG Digitals kunder ytterligare möjligheter att digitalisera medarbetarresan med digital referenstagning, kandidatfeedback, lärande, kompetenshantering och medarbetarutveckling. Styrkan i vår produktsvit är att vi sömlöst kan följa medarbetaren under hela medarbetarcykeln – givetvis utifrån de krav som organisationer inom offentlig sektor ställer på exempelvis tillgänglighet och säkerhet, säger Rickard Kajson, VD för Grade.

Fortsatt välkända ansikten för FCG Digitals kunder

Grade förvärvar samtliga aktier av FCG Digital Oy från FCG och tar därmed över hela programvaruverksamheten och tillhörande medarbetare. Verksamheten fortsätter precis som tidigare och kommer fortsättningsvis också ledas av Misa Leiber som Country manager för Finland. Han ser positivt på FCG Digitals framtid.

– Genom att bli en del av Grade får vi möjligheten att ytterligare förbättra och utveckla våra digitala lösningar för att möta behoven hos våra kunder. Alla våra välkända systemlösningar, inklusive deras support och underhåll, kommer att fortsätta precis som vanligt utan avbrott, tillsammans med medarbetarna som våra kunder känner väl, avslutar Misa Leiber, verksamhetschef på FCG Digital.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>