Europeiska Investeringsfonden har tecknat avtal med den svenska SME-långivaren DBT Capital AB
Hem FÖRETAG Europeiska Investeringsfonden har tecknat avtal med den svenska SME-långivaren DBT Capital AB

Europeiska Investeringsfonden har tecknat avtal med den svenska SME-långivaren DBT Capital AB

Publicerat av: Redaktionen

DBT i avtal med EIF om garantiprogram för att finansiera investeringar i hållbarhet, digitalisering och innovation för svenska tillväxtföretag.

  • Europeiska Investeringsfonden har tecknat en garantiöverenskommelse med den svenska SME-långivaren DBT Capital AB, vilket möjliggör för dem att tillhandahålla upp till 285 miljoner SEK till svenska företag. 

  • DBT kommer att rikta sin utlåning till snabbväxande SME-företag och små mid-cap-bolag med investeringsbehov inom innovation och digitalisering och hållbarhet
  • EIF-affären stöds av Europeiska unionens InvestEU-program.

Europeiska Investeringsfonden (EIF) har undertecknat en garantiöverenskommelse värd 114 miljoner SEK med den svenska SME-långivaren DBT Capital. Affären stöder två investeringsområden – innovation och digitalisering å ena sidan, och hållbarhet å andra sidan – vilket möjliggör för DBT att erbjuda en ny portfölj för SME-finansiering upp till 285 miljoner SEK för att ytterligare stödja svenska företag drivna av innovation genom att tillhandahålla dem skuldfinansiering för hållbarhetsinvesteringar, innovation och digitalisering.

”Vi är stolta över att återigen få EIF:s ovärderliga stöd genom detta partnerskap som kommer vid en tidpunkt då SME-företag i Sverige har stort behov av finansiering för att växa och utvecklas. Detta kommer att möjliggöra för oss att stödja fler företag som gör en skillnad inom hållbarhet, digitalisering och innovation – områden där Sverige har en ledande position”, säger Alexis Kopylov, grundare och VD för DBT.

Europeiska Investeringsfonden har tecknat avtal med den svenska SME-långivaren DBT Capital AB

Alexis Kopylov

EIF:s verkställande direktör Marjut Falkstedt kommenterade: ”Detta är vårt fjärde samarbete med DBT och vi är glada över att fortsätta vårt partnerskap under InvestEU-programmet till förmån för lokala företag. Deras erfarenhet på den lokala marknaden och det faktum att de når en underservad del av SME-segmentet är ovärderligt i vår mission att stödja europeiska SME-företag över hela linjen.”

Sedan 2017 har DBT byggt en unik position inom tillväxtfinansiering till svenska SME-företag genom att utnyttja sin egenutvecklade teknikplattform för kreditvärdering. Plattformen använder realtidsdata från kunder, vilket möjliggör skräddarsydd och skalbar finansiering med snabbare process för låntagare. DBT har lånat ut mer än 3 miljarder SEK till över 300 svenska SME-företag.

 

Relaterade Artiklar