Hem Nyheter Nordomatic växer i Mälardalen genom förvärv av QTS, N&N och Suprasys fastighetsautomationsverksamhet

Nordomatic växer i Mälardalen genom förvärv av QTS, N&N och Suprasys fastighetsautomationsverksamhet

Publicerat av: Redaktionen

Nordomatic, Skandianviens största systemintegratör inom Smart Buildings, har idag kommit överens med QTS AB, N&N El & Styr AB och Suprasys AB om att förvärva all verksamhet relaterad till fastighetsautomation.

Nordomatic växer i Mälardalen genom förvärv av QTS, N&N och Suprasys fastighetsautomationsverksamhet 2

Olov Schagerlund, koncernchef Nordomatic

Verksamheten som förvärvas omsätter ca 45 Mkr och levererar automationstjänster till större fastighetsägare i Södertälje, Stockholm och Mälardalen, inklusive ett antal kommunala fastighetsbolag. Förvärvet berör 26 medarbetare samt de leverantörer och kunder som idag har avtal med QTS AB, Suprasys AB och automationsdelen av N&N El och Styr AB.

– Vi känner QTS, N&N och Suprasys sedan länge och det här teamet har under 15 år byggt upp en väldigt fin verksamhet med tydlig kundnytta och fokus på resultat, säger Olov Schagerlund, koncernchef Nordomatic. De är måna om sina medarbetare och under de senaste åren har de skiftat till ett starkt slutkundsfokus, vilket vi värdesätter. Nordomatic får genom denna affär en stark ställning i Södertälje, en kommun med nästan 100.000 invånare och starka industrier, och vi hoppas kunna växa vidare i Mälardalen utifrån denna position. Vi ska göra allt vi kan för att vidareutveckla medarbetare och stärka kundrelationerna så att denna affär blir positiv för alla inblandade.

– Nordomatics tillväxtresa under de senaste tio åren har inte gått någon förbi, och vi tycker att det ska bli spännande att bli del av den, säger Joakim Nordlund, Styrelseordförande QTS AB, N&N El & Styr AB och Suprasys AB. Det hållbarhets- och kunskapsfokus som Nordomatic har visat upp tror vi kommer våra medarbetare och kunder till del på ett utvecklande sätt. Vår bransch är i en spännande omvandling mot mer avancerad teknik och djupare kundsamarbeten och vi upplever att vi kan göra ännu mer tillsammans med Nordomatic inom Smart Buildings.

Alla medarbetare på QTS AB och N&N AB kommer fortsätta att ha sin arbetsplats på kontoret i Södertälje. Automationsdelen av N&N övergår genom inkråmsöverlåtelse till QTS AB och Nordomatic förvärvar därefter samtliga aktier i QTS AB. Den del av N&N som bedriver el-service, ca 15 personer, kvarstår i N&N AB och behåller sitt varumärke. Den förvärvade automationsverksamheten och QTS kommer att ändra namn till Nordomatic. Alla befintliga kundavtal och leverantörsavtal består i samband med överlåtelsen. Johan Stridh, Carl Nyström och Joakim Nordlund, aktiva delägare i N&N, QTS och Suprasys, investerar en del av köpeskillingen i Nordomatics koncernbolag i samband med transaktionen. Hela affären är villkorad av vissa slutgiltiga beslut och genomförd MBL-förhandling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>