Chalmers Ventures portföljbolag Metry går samman med EVORA Global
Hem FÖRETAG Chalmers Ventures portföljbolag Metry går nu samman med EVORA Global

Chalmers Ventures portföljbolag Metry går nu samman med EVORA Global

Publicerat av: Redaktionen

Metry erbjuder Europas största plattform för insamling av energi- och hållbarhetsdata.

En produkt som möjliggör för fastighetsförvaltare att spara energi och kostnader.

Sammanslagningen med EVORA är ett viktigt steg som bland annat öppnar upp för ny tillväxt utanför den nordiska hemmamarknaden, framför allt i Europa och USA.

Tillsammans kommer bolagen att erbjuda förstklassig datainsamling,hållbarhetsrapportering och strategiska tjänster för SFDR, CSRD, TCFD, GRESB, och andra ramverk inom ESG.

EVORA Global förvärvar alla aktier i Metry AB och grundarna återinvesterar sina aktier tillsammans med bland annat Fairpoint Capital, Chalmers Ventures och SEB Green Tech. Sammanslagningen kommer att accelerera fastighetsbranschens gröna omställning i Norden, Europa och USA.

– Sammanslagningen är en fantastisk möjlighet att växla upp och nästa viktiga steg, i både affären och impact, säger Jonas Bergman, Investment Director, Chalmers Ventures. Med muskler att nå ut på globala marknader så är EVORA en perfekt aktör och vi ser stor framtidspotential.

Chalmers Ventures portföljbolag Metry går samman med EVORA Global

Chalmers Ventures portföljbolag Metry går samman med EVORA Global

Sammanslagningen möjliggör dessutom vidareutveckling och förfining av Metrys befintliga insamling av energi och hållbarhetsdata; utbudet av uppkopplade datakällor och insamlingsmetoder kommer att breddas avsevärt, med en utökad geografisk räckvidd och en diversifiering av de datatyper som hanteras.

– Detta är den perfekta matchningen, säger Magnus Hornef, Metrys VD och medgrundare som kommer att följa med till EVORAs Executive Committee som Chief Data Officer.

– Vi gör det möjligt för varandra att göra större skillnad, snabbare, och jag är verkligen glad över att utöka vår datainsamlingskapacitet till alla Evoras kunder. Det är ett stort steg mot att koppla ihop varje byggnad med tillförlitliga data och automatiserad insamling.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>