Netigate förvärvar Lumoa - ger organisationer nya verktyg för att få ut mer av feedback
Hem FÖRVÄRV Netigate förvärvar Lumoa – ger organisationer nya verktyg för att få ut mer av feedback

Netigate förvärvar Lumoa – ger organisationer nya verktyg för att få ut mer av feedback

Publicerat av: Redaktionen

Netigate och finländska Lumoa går samman och skapar en ny ledande europeisk lösning för upplevelsehantering (XM).

Netigate, en ledande europeisk leverantör av lösningar inom upplevelsehantering (XM) har förvärvat Lumoa, den första plattformen för kundupplevelser (CX) som erbjuder generativ AI-teknik.

Detta strategiska steg förenar två ledande europeiska innovatörer som är fast beslutna att föra in kundernas och medarbetarnas röster i kärnan av företagens beslutsfattande. Med en kombinerad portfölj på mer än 1 500 kunder, från företag som City Gross och Rusta till Ikano Bank och Spotify, tillhandahåller man nu tjänster från sina kombinerade kontor över hela Europa.

Netigate förvärvar Lumoa - ger organisationer nya verktyg för att få ut mer av feedback

Mikkel Drucker, VD för Netigate

Varje dag samlar företag in feedback från en mängd kanaler. Feedback som skulle kunna nyttjas bättre genom djupare kvalitativ analys. Både Netigate och Lumoa har insett att för att kunna lösa denna utmaning måste insamlingsmetoder kombineras med den bästa analysen. Detta för att få en god förståelse för feedbackgivarens sinnesstämning. Därefter måste informationen delas på ett sätt som ger individer eller hela organisationer tillgång till den i realtid, för att kunna använda det som ett stöd för åtgärder och beslut.

– Detta förvärv är ett fantastiskt steg mot att förverkliga vårt uppdrag, att inspirera till handling genom autentisk förståelse av människor. Genom att sammanföra Lumoas kunskap inom AI och CX med Netigates avancerade lösningar för feedbackhantering sätter vi en ny standard för hur företag över hela Europa kan dra nytta av återkoppling från kunder och anställda för att skapa hållbar tillväxt och lycka, säger Mikkel Drucker, VD för Netigate.

Tillsammans är Netigate och Lumoa unikt positionerade för att erbjuda företag den mest avancerade tekniken – inklusive generativa AI-verktyg som gör kundernas och medarbetarnas röster hörda – samtidigt som de följer europeiska lagar om dataanvändning och databehandling.

– Samarbetet med Netigate påskyndar vårt uppdrag att ge varje medarbetare möjlighet att fatta rätt beslut baserat på kundernas röster. Tillsammans kan vi nu bredda fokus från kundupplevelse till totalupplevelse och samtidigt vara ledande inom datasäkerhet och integritet, följa alla europeiska bestämmelser och garantera att dina uppgifter inte kommer att överföras eller behandlas utanför Europeiska unionen, säger Carlos Del Corral, VD för Lumoa.

År 2022 fick Netigate en stor strategisk investering från GRO Capital, den ledande nordeuropeiska riskkapitalfonden med fokus på B2B-programvara. Deras forskning uppskattar att marknaden för EX- och CX-programvara kommer att växa till över tio miljarder amerikanska dollar i EU fram till 2027.

– Partnerskapet mellan Netigate och Lumoa är ett utmärkt exempel på vår investeringsfilosofi som går ut på att stötta företag som är redo för tillväxt och redo att definiera framtiden för sina branscher. Vi ser fram emot att se hur den kombinerade plattformen kommer att förändra upplevelsehanteringen både i Europa och utanför Europa, kommenterade Lars Lunde, partner på GRO Capital.

 

Relaterade Artiklar