Familjeföretaget ARE köper aktiemajoriteten i Enerz som erbjuder lösningar inom energieffektivitet
Hem Fastigheter Familjeföretaget ARE köper aktiemajoriteten i Enerz

Familjeföretaget ARE köper aktiemajoriteten i Enerz

Publicerat av: Redaktionen

ARE köper en majoritetsandel om 77 procent av aktierna i Enerz, som är fokuserat på energieffektivitetsprojekt, fjärrstyrning och byggnadsautomation.

Enerz sysselsätter totalt 30 högutbildade tekniska experter och företagets omsättningsprognos för 2022 är cirka 8 miljoner euro. Utöver Finland har företaget verksamhet i de baltiska länderna.

Enerz är ett av de snabbast växande företagen inom energieffektivitetssektorn och erbjuder energieffektivitetstjänster för företag, kontor, hotell, köpcenter och industrifastigheter. Företagets specialitet är avancerade och innovativa automationslösningar. Företagsköpet stödjer ARE´s strategi och förnyade verksamhetsmodell, där både energilösningar och fastighetsautomation har valts ut som tillväxtteknologier för de kommande åren.

”Energikrisen och klimatförändringarna har accelererat efterfrågan på energirenoveringar. I Finland är 70 procent av fastigheterna byggda före 2000, så de allra flesta av våra byggnader är i behov av större eller mindre åtgärder för att förbättra energieffektiviteten. Enerz har utvecklat en avancerad och kostnadseffektiv tjänstemodell för energirenoveringar, som gör att vi kan hjälpa både nuvarande och framtida kunder att säkerställa energieffektiviteten ännu effektivare än förut”, säger ARE:s vd Jarno Hacklin.

Familjeföretaget ARE köper aktiemajoriteten i Enerz som erbjuder lösningar inom energieffektivitet

Enerz erbjuder avancerade och innovativa automationslösningar inom energieffektivitet.

Enerz genomför energiprojekt från planering till slutförande med sin tydliga tjänstemodell som också verifierar de uppnådda energibesparingarna.

”I de genomförda projekten har energiförbrukningen halverats, så med hänsyn till energipriserna är återbetalningstiderna verkligen korta och avkastningen på investeringen är i genomsnitt över 20 procent. Vi erbjuder även kunderna en energispargaranti, vilket minskar deras risker”, säger Rene Zidbeck, vd för Enerz.

Enerz fortsätter som en självständig del av ARE

Enerz fortsätter under sitt eget varumärke som en självständig del av ARE. Det genomförda företagsköpet medför ingen påverkan för personalen. Enerz vd Rene Zidbeck fortsätter i sin befattning och blir kvar som minoritetsaktieägare. Zidbeck utses till medlem av ARE´s utökade ledningsgrupp och rapporterar till Jarno Hacklin.

”Tillsammans med ARE kan vi erbjuda båda våra företags kunder mer omfattande tjänster under fastighetens hela livscykel. Som finskt familjeföretag är ARE rätt partner för Enerz och kan erbjuda stärkta resurser för att stödja vår tillväxt. Tillsammans kan vi påskynda den gröna omställningen och hjälpa våra kunder att nå sina hållbarhetsmål”, säger Rene Zidbeck.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>