Zwapgrid integrationsplattform vill revolutionera hur du använder integrationer
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Zwapgrid integrationsplattform vill revolutionera hur du använder integrationer

Zwapgrid integrationsplattform vill revolutionera hur du använder integrationer

Publicerat av: Redaktionen

Zwapgrids integrationsplattform vill hjälpa SaaS-bolagen växa snabbare genom smarta integrationer, rekryterar från PE Accounting och Bambora Wordline

Genom sin egen integrationsplattform gör Zwapgrid det enklare för SaaS-bolag, redovisningsbyråer och företag att skicka data mellan många system, banker och betalningslösningar.

De rekryterar nu från bland annat PE Accounting och Bambora för att kunna nå ut till fler företag och växa.

“Behovet av att kunna skicka data mellan system ökar stadigt och där behövs vi för att se till att rätt data kommer till rätt system vid rätt tillfälle. Målet är att inga verksamheter som inte har integrationer som affärsidé ska behöva fokusera på just det. De kan använda oss istället. Precis som Tink byggt ett nätverk av banker bygger vi ett av de vanligaste systemen och gör det enkelt att ansluta sig.

Vi ser en ökad efterfrågan från bland annat SaaS-bolag som vill kunna koppla på flera system för många kunder utan att själva ha dedikerade utvecklare som sköter integrationerna. Det kräver helt enkelt utvecklingsresurser och support som kan användas till annat. Utöver SaaS-bolag används vår plattform av flera redovisningsbyråer som effektiviserar betalningar och redovisning genom vår tjänst Zwap Autopay samt av företag som driver t ex en e-handel och vill integrera sina system med till exempel olika betalningsplattformar, bokföringssystem, lön, CRM och HR-system.

För att nu kunna nå ut på marknaden med våra produkter på ett bättre sätt har vi rekryterat Magnus Serratusell Wallin som varit drivande bakom framgångsrika affärssystemet och redovisningstjänsten PE Accountings marknadsföring och Niklas Köhlmark som senast kommer från Bambora Wordline och tidigare Benify,” berättar Leo Berghald, grundare av Zwapgrid.

Magnus Serratusell Wallin har en lång bakgrund inom marknadsföring och kommunikation. De senaste fem åren har han legat bakom mycket av det som synts utåt från PE Accounting. Fokus har varit på automatisering och att förenkla vardagen för SaaS-bolag och konsultverksamheter i Sverige.

Zwapgrid integrationsplattform vill revolutionera hur du använder integrationer

Magnus Serratusell Wallin, Leo Berghald och Niklas Köhlmark

“Det som nu lockat mig till Zwapgrid är möjligheten att vara med och skapa bättre förutsättningar för många SaaS-bolag, växande företag och redovisningsbyråer. Genom att bygga bort de tekniska hinder som finns för att de ska kunna växa effektivt hjälper vi inte bara enskilda företag utan ger extra fart åt samhällets utveckling mot mer automatiserade processer och underlättar tillväxt som gynnar alla i slutändan.

Det måste bli enkelt för företag att sätta upp de processer som krävs för att till exempel betalningar och bokföring ska fungera. SaaS-bolag ska kunna fokusera på att utveckla världens bästa system eller tjänster. Redovisningsbyråer ska kunna arbeta med kvalificerad uppgifter och företag ska kunna göra allt annat än integrationsutveckling,” förklarar Magnus Serratusell Wallin, Head Of Marketing And Communication på Zwapgrid.

Niklas Köhlmark har en gedigen bakgrund inom dataintensiva branscher och har utöver sitt senaste uppdrag för Bambora Wordline under tio år varit med och byggt upp Benify från startup till stor aktör som förmånsplattform.

I alla roller jag har haft har det handlat mycket om att ha all data tillgänglig och hålla en extremt hög datakvalitet, det har varit helt avgörande för att lyckas. Till exempel så har ett av mina fokusprojekt på Bambora Wordline varit att förbättra riskbedömningarna och därigenom automatisera on-boarding av nya kunder men också att effektivisera den löpande uppdateringen av kundkännedomen. Det var oerhört komplext och krävde att många system kommunicerade med varandra.

Infrastrukturen vi bygger med Zwapgrid kommer åt komplexa utmaningar där fler system än två är inblandade. Jag drivs verkligen av att få vara med och bygga framtidens integrationsplattform på ett sätt som kommer vara avgörande för att en stor mängd system och företag ska kunna arbeta effektivt framöver. Vi bygger helt enkelt en infrastruktur som är nödvändig framöver för att kunna jobba smartare,” berättar Niklas Köhlmark, Product manager, Zwapgrid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>