Zoégas under tennisveckan i Båstad

Hetaste veckan i Båstad närmar sig och älskar du både tennis och kaffe kommer veckan bli en fullträff.

Zoégas under tennisveckan i Båstad 1Sedan 90-talet har Zoégas varit en del av tennisveckan och en stark medspelare som hållit hög och jämn kvalitet. Möt oss i vårt café vid centercourten där det serveras cappuccino, latte, espresso, bryggkaffe och cold brew. Under helgen kommer du dessutom att kunna smaka på Kahawa-mästarens blandning, kaffet från filmen.

-Kaffe passar perfekt till tennis. Om det är uppehåll i spelet pga. vädret vill man dricka kaffe och om det är sol dricker man kaffe, säger Lisbeth Thomsson, eventansvarig veteran Zoégas Båstad.

För Zoégas är det viktigt att man ska kunna njuta av gott kaffe under tennismatcher även i framtiden. Hållbarhet ligger Zoégas varmt om hjärtat och tidigare i år hade Zoégas första film ”Expedition Kahawa –jakten på mästarens blandning”, premiär på Viaplay. Filmens syfte är att visa det hårda arbete som ligger bakom en kopp kaffe och visa de utmaningar som kaffets framtid står inför.

Utöver filmens budskap om hotet mot kaffets framtid får tittaren följa Ola Persson i hans strävan efter att skapa den bästa kaffeblandningen inför Dubai International Coffee Championship. Vid Mount Kenyas sluttningar möter han kaffeböndernas hårda vardag, men också historier om stolthet, glädje och kärlek till kaffe. Det är här han hittar vad han söker – kaffebönorna som saknas för att mästarens blandning ska blir komplett. Denna blandning har nu återskapats av Ola och Zoégas receptansvariga, Ida Cederlund, och kommer att serveras under helgen.