World Economic Forum utnämner Claudia Olsson till Young Global Leader 2017

Claudia Olsson, vd och grundare av Exponential AB, ett internationellt konsultbolag som hjälper företag och regeringar med strategi, analys och implementation inom digitalisering och globalisering, har utsetts till “Young Global Leader 2017” av World Economic Forum.

World Economic Forum utnämner Claudia Olsson till Young Global Leader 2017 1
Claudia Olsson till Young Global Leader 2017

Utmärkelsen innebär att Claudia, 33, blir en del av det framstående nätverk som World Economic Forum skapat för världens främsta unga ledare under 40 år, som genom sitt arbete och engagemang bidrar till att skapa en bättre värld. Tidigare Young Global Leaders inkluderar bland annat grundaren av Alibaba, Jack Ma;  Googles grundare Sergey Brin; Yahoos koncernchef Marissa Mayer; Skypes grundare Niklas Zennström; sedan 2014 även H&Ms vd Karl-Johan Persson, som var den svensk som fick utnämningen senast. 2017 utnämns även Nina Rawal, Affärsområdeschef inom Life Science på Industrifonden, till Young Global Leader.

– Det är en stor ära att bli utsedd till Young Global Leader och jag ser fram emot att arbeta med de många inspirerande människor som finns inom WEFs nätverk för att fortsätta göra skillnad i världen. Genom Exponential arbetar jag med att att hjälpa företag och regeringar att agera i den digitala transformationen. Tekniken skapar stora möjligheter för att driva positiv förändring och i samarbete med de andra i Young Global Leaders-gemenskapen kan vårt arbete få ett ännu större genomslag, säger Claudia Olsson.

Claudia har, förutom konsultföretaget Exponential AB, även varit med och grundat Swedish for Professionals, som erbjuder effektiv språkundervisning i svenska för nyinflyttade internationella talanger. Claudia har verkat som Associate Faculty inom Singularity University på NASA Research Park i Silicon Valley; som ämnessakkunnig på Utrikesdepartementet i Sverige, med fokus på framtida trender och teknisk utveckling; och inom Förenta Nationerna på ECOSOC. Hon har etablerat ACCESS Health International i Singapore och har även varit aktiv som styrelseledamot inom Project Playground samt Svenskar i Världen. Claudia har tagit emot ett flertal utmärkelser för sitt ledarskap. 2016 utsågs Claudia till European David Rockefeller Fellow vid Trilateral Commission.

Om WEF Young Global Leaders

World Economic Forum väljer varje år ut ett hundratal unga ledare under 40 år från hela världen som har potential att forma framtiden och som arbetar för att överkomma hinder som annars står i vägen för utveckling i samhället. Young Global Leaders benämns som ”modiga, action-orienterade och entreprenöriella individer som använder sin tid och talang till att bidra till positiv utveckling i världen”.