Workday registrerar sig för Privacy Shield
Hem TeknikMoln tjänster Workday registrerar sig för Privacy Shield

Workday registrerar sig för Privacy Shield

Publicerat av: Redaktionen

Workday är stolta att meddela att det har nu registrerat för Privacy Shield, de bekräftar att det överensstämmer med Privacy Shield principerna för överföring av europeiska personuppgifter till USA.

Detta är goda nyheter för våra kunder, att ge dem en ännu bättre dataöverföring mekanism än den personliga integriteten ramverket Safe Harbor välte 2015. Workday agerade snabbt för att registrera sig då den amerikanska Department of Commerce lanserade Privacy Shield certifieringsprocessen som är en del av vårt starka pågående arbete till privatliv och skydda för våra kunders data. Vi ser fram emot att få ett godkännande från det PrivacyShieldUpdateamerikanska handelsdepartementet på vårt samarbete inom en snar framtid.

Privacy Shield är den nya EU-kommissionen godkända mekanism som möjliggör överföring av personuppgifter från Europa till USA i enlighet med europeisk dataskyddslagstiftning. Som efterföljare till Safe Harbor, introducerar Privacy Shield starkare åtaganden för hantering av data och ger större skydd för enskilda.

Det är goda nyheter för våra kunder, att kunna ge dem en ännu bättre dataöverföring mekanism än den personliga integriteten ramverket Safe Harbor välte 2015.

Som en del av vår certifiering samtycker Workday att lösa integritetsfrågor på ett ändamålsenligt sätt genom samarbete med myndigheter europeiska dataskydds och bindande skiljedom. Dessutom Privacy Shield linje nära till den nyligen antagna allmänna dataskydds förordning (BRP), som går i kraft i maj 2018 det gör möjligt att Workday börjar uppdatera den interna politiken i god tid före ikraftträdandet BRP.

Med dagens tillkännagivande, kommer kunderna har ett val av dataöverföringsmekanismer: sekretess Shield och Europeiska kommissionen godkända standardavtalsklausuler. Vi vet att genomföra standardavtalsklausuler kan vara en tidskrävande process, som vissa anmälningar och godkännanden kan behöva ske före dataöverföringar. Det är därför vi prioriterat fylla i vårt Privacy Shield certifiering dag ett, det ger kunderna större flexibilitet i dataöverföringsmekanismer.

Dessutom driver Workday godkännande för bindande företagsregler (BCR) som en dataprocessor, som kommer att ge våra kunder med en annan robust mekanism för att underlätta överföring av personuppgifter från EU till Workday när arbetsdagen tjänsten. Workday arbetat med EU: s och USA: s regering beslutsfattarna genom bildandet av Privacy Shield för att säkerställa ett positivt resultat. Globala företag, däribland Workdays kunder, är mottagare av det hårda arbete och uppfinningsrikedom av företrädare för Europeiska kommissionen, EU: s medlemsstater, och den amerikanska regeringen, däribland Federal Trade Commission och Department of Commerce. Avtalet är ett viktigt steg mot att återupprätta en nära och förtroendefull transatlantisk relation.

Workday ser fram emot att fortsätta att arbeta nära med statliga aktörer på båda sidor om Atlanten, bland annat genom en övergång till en ny amerikansk administration, som Privacy Shield genomförs och raffinerad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>