Workday i den ledande kvadranten i Gartners första Magic Quadrant

Workday, ledande leverantör av professionella molnlösningar för finans och personalhantering meddelade idag att bolaget har positionerats i Gartners Magic Quadrant, för molnbaserade ekonomisystem för medelstora, stora och Workday i den ledande kvadranten i Gartners första Magic Quadrant 1globala företag. Workday utmärkte sig som ledare baserat på sin förmåga att exekvera och fullfölja sin vision.

Workday inser att finansiella organisationers fokus och behov förändras. Därför satsar Workday på nya ekonomisystem som bygger på förändringsbar teknik. Företagets molnbaserade ekonomisystem, Workday Financial Management, ger globala organisationer en djupare insikt av sin verksamhet, rapporterar finansiella resultat i realtid, är uppdaterad när det görs ändringar i branschstandarder såsom ASC 606 eller IFRS15 samt effektiviserar och kontrollerar, bland annat med en ständigt aktiv verifieringskedja.

De senaste tre åren har Workdays kundbas inom ekonomisystem tredubblats och omfattar företag som till exempel Aon, plc., Cushman & Wakefield och Netflix. Alla inser möjligheterna med ett molnbaserat ekonomisystem. Workday har också investerat i ytterligare funktioner i sitt ekonomisystem som till exempel Workday Planning, marknadens första planerings-, budgeterings- och prognosprogram. Med Workday Planning kan kunden planera och samarbeta kontinuerligt inom ramen för det ordinarie bokföringssystemet. Dessutom har Workday nyligen introducerat Workday Financial Performance Management, som tillhandahåller flexibiliteten att sammanställa, avsluta, rapportera och planera utan att behöva ersätta företagets bokslut.

Kommentar till nyheten
“Vi anser att Gartners utmärkelse av Workday, som ledande inom molnbaserade ekonomisystem, bekräftar ännu en gång att vår produkt är ett differentierat system som innehåller de finansiella verktyg som behövs för ett bra och övertygande ledarskap och ger en ökad konkurrensfördel”, säger Betsy Bland, vice president, financial management products, på Workday.

“Från start har Workday rört om i branschen genom sin obevekliga fokusering på kundnöjdhet. Detta engagemang har, i kombination med vår fasta grund i molnet, gjort det möjligt för oss att tillgodose kundernas behov så att de kan hantera en alltmer komplex finansiell miljö samtidigt som de fortsätter att utveckla sin verksamhet globalt.”