Wolters Kluwer lanserar Capego Skatt
Hem Nyheter Wolters Kluwer TAA Scandinavia lanserar Capego Skatt

Wolters Kluwer TAA Scandinavia lanserar Capego Skatt

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Wolters Kluwer TAA Scandinavia programmet Capego Skatt på den svenska marknaden.

Lanseringen är nästa steg i en molnbaserad plattform för deklaration, analys och beräkningar.

Programmet är till för alla som arbetar professionellt med skatt och ekonomi och bidrar till effektiva arbetsflöden för att få fram korrekta och optimerade siffror.

Capego Skatt syftar till att förenkla och effektivisera skatte- och deklarationsprocessen för alla bolagstyper. Programmet tar användaren genom granskning, kvalitetssäkring och inlämning. Processen underlättas genom smarta tips, automatiska kontroller och checklistor.

Capego Skatt är integrerat med Capego Bokslut, vilket säkerställer en kvalitetssäkrad redovisningsdata. Deklarationen skapas på data från bokslutet från Capego Bokslut, data som alltså redan är kvalitetssäkrad och avstämd.

– Vi har många Capegokunder och många av dem har efterfrågat ett skatteprogram i Capego. Vi har arbetat sida vid sida med våra kunder för att säkerställa att Capego Skatt, utöver den expertkunskap våra utvecklare besitter, också bygger på kundupplevelsen med användarvänlighet i fokus, säger Katarina Thörnqvist, Managing Director, Wolters Kluwer TAA Scandinavia.

Wolters Kluwer lanserar Capego SkattCapego Skatt är mer än ett vanligt deklarationsprogram, det stöttar användaren genom processen så att det bli enkelt att göra rätt. Automatiska uppdateringar gör att användaren slipper säkerhetskopior och olika versioner att hålla koll på. Liksom med Wolters Kluwers övriga program är det användaren som äger sin data.

– Vi strävar alltid efter att utveckla relevanta lösningsfokuserade program som stöder våra kunders arbetssätt. Vi vill stärka och hjälpa dem att uppnå resultat när det är som viktigast. Capego Skatt gör just det, säger Thörnqvist.

Med användaren i fokus

Capego Skatt är utvecklat av Wolters Kluwers erfarna skatteexperter i samverkan med interaktionsdesigners och utvecklare. Ett värdefullt teamarbete som binder samman sakkunskap, tekniska lösningar och användarvänlighet.

Under den sista utvecklingsfasen har flera redovisnings- och revisionsbyråer testat och utvärderat programmet för att optimera det inför lansering. Emilia Sjögren är auktoriserad redovisningskonsult på byrån Faktor och en av de som varit med och testat Capego Skatt. Hon har bland annat uppskattat hur byråns arbetsprocesser har förenklats och att integreringen med Bokslut kvalitetssäkrat arbetet.

– Inlämningarna har fungerat jättesmidigt. Det är totalt skilda världar mot hur vi jobbat tidigare. Det är exempelvis inte helt ovanligt att man slutför ett projekt för att sedan vilja gå in och ändra något och då är den direkta integrationen kanon. Ändrar du något i deklarationen är det bara att gå in i bokslutet och på sekunden är det registrerat i skatteprogrammet, berättar Emilia och fortsätter:

– Risken för fel minskar när vi jobbar i ett sådant här program. Det är exempelvis i princip omöjligt att ändra något i bokslutet och sedan missa att ändra i deklarationen. Den mänskliga faktorn kommer ju alltid finnas men vid tillfällen då det hade kunnat bli fel kan ett program som Capego Skatt motverka detta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>