Winefinder anordnar exklusiv provning av Bollinger R.D 2004

– Det här är ett sätt att ytterligare bredda servicen till våra kunder. Vi har många Champagneälskare som handlar av oss och många av dessa älskar Bollinger, säger marknadschef Robert Henrysson.

Winefinder anordnar exklusiv provning av Bollinger R.D 2004 1
Nu lanserar Winefinder och Bollinger R.D 2004 på Operakällaren den 29 maj.

Provningen hålls på Operakällaren den 29 maj tillsammans med Champagnehuset Bollinger. Efter provningen blir det mingel tillsammans med Karl-Frédéric Reuter, Winefinders Chefssommelier Anna Rönngren och resten av teamet. Och naturligtvis finns det möjlighet att beställa vinerna på plats.

R.D 2004 är förstås huvudnumret på provningen men vi provar också följande viner:

• Special Cuvée

• Bollinger Rosé

• La Grande Année 2007.

Mer om Bollinger R.D.

Bollingers R.D är en riktig klassiker. R.D. står för recémment degorgé eller recently disgorged och syftar på att vinet lanseras strax efter att man degorgerat det (dvs. skjutit ut jästfällningen från flaskan) efter extra lång lagring på jästfällningen.

R.D. skapades av Madame Lily Bollinger 1967 med en release av årgång 1952 och är i grunden en Grande Année som fått extra lagring. Detta blir den 25:e årgången av R.D. och det med den fina årgången 2004 (aktuell årgång av La Grande Année är 2007) som räknas som en av de bästa under 00-talet. Vinet har alltså lagrats i över 13 år på jästfällningen i Bollingers källare innan releasen.

R.D. 2004 är gjort på 64 procent pinot noir och resten chardonnay från 15-20 grand cru- och premier cru-byar. Dosagen är 3 g/l – dvs det är ett mycket torrt och friskt vin.