Walkbeat vann Huawei Startup Awards på Slush
Hem STARTUP Walkbeat vann Huawei Startup Awards

Walkbeat vann Huawei Startup Awards

Publicerat av: Redaktionen

Svenskbaserade företaget Walkbeat vann Huawei Startup Awards som ordnades i samband med Slush i Helsingors.

Företaget vinner 30 000 euro och får chans till möjliga investeringsutsikter med Huawei.

Sammanlagt åtta startup-företag, utvalda bland över 50 sökande, tävlade mot varandra i finalen på Slush idag. Utöver det vinnande företaget kommer alla företag som deltog i finalen att dra nytta av Huaweis plattform för molntjänster och få 2 000 euro i marknadsföringsstöd.

Walkbeat vann Huawei Startup Awards på Slush

Huawei vid Slush 2021

– Hälso- och sjukvård ses sällan som nästa enhörning i investeringsportföljer. Hälso– och sjukvårdsprojekt har vanligtvis långa livscykler, även fördelarna behövs nu snarare än i morgon. Därför kräver investeringar inom detta ett stort hjärta, säger Walkbeats VD och grundare Siddhartha Khandelwal.

– Vi har ett starkt team vars expertis stöds av en enorm passion och som alla drömmer om ett bättre samhälle. Walkbeat kommer snart att vara i allas liv.a

Walkbeat-appen analyserar gångstil i verkliga livet. Det kommer till exempel att förbättra rehabilitering, prestationsträning och kliniska tester.

Vinnaren av tävlingen valdes av en jury bestående av fyra personer, däribland affärsängelen Pia Erkinheimo från Finlands Klimatfond, journalisten JR Leskinen från tidningen Kauppalehti och Anna Song från Slush. Juryn leddes av dr. Hu Junling från Huaweis investeringsavdelning.

– Slush är den plats där de mest lysande uppfinningarna och framtidens innovationer kan hittas. Jag är verkligen glad att kunna delta i Slush som investerare och hitta potentiella samarbetspartners, säger Hu.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>