VR allt vanligare vid bostadsköp utomlands

I Sverige har vi sedan början av 2000-talet sett en otrolig utveckling på annonser och försäljningsmaterial från fastighetsmäklarna som skapat fenomen som tex. “Hemnet-knarkaren” och fått mängder av människor att intressera sig för inredning och det har skapats bejublade shower som Ljust & Fräscht.

VR allt vanligare vid bostadsköp utomlands 1Sverige har verkligen satt sig på kartan internationellt med “Scandinavian Kitchen” för den öppna planlösningen, de vita sterila miljöerna som piffats upp med färgglada kuddar och tavlor.

Nästan 20 år senare så har turen kommit till Spanien, med stigande fastighetspriser och växande köpgrupper från Skandinavien så har både mäklarföretagen och tjänsteföretagen som under många år drivit utvecklingen i Sverige börjat etablera sig i Spanien och vi börjar se ett slut på hopplösa annonser fotograferade med undermåliga kameror, fördragna gardiner och skitiga badrum.

Vi på Serneholt Estate har hela tiden varit drivande i utvecklingen och försökt bryta de gamla normer som funnits och var bland de första att jobba med profesionell fotograf, ta fram planritningar och låta kunden se vart bostaden är belägen på karta. De senaste 2 åren har vi jobbat med utvecklingen av annonserna och låtit våra kunder se bostaden presenterad via personliga videos där vi berättar mer om bostaden, området och låter kunden gå på visning när det passar dem via Youtube på sin egen dator, tv eller Ipad.

Via tjänster som Matterport har vi senaste året kunnat erbjuda kunderna att se bostaden som ett dockhus och klicka sig in i respektive rum och se det i 360 grader, kompletterar kunden det med ett par VR glasögon så känns de precis som de är inne i bostaden. Det har varit otroligt populärt bland våra kunder och vi har gjort flertalet försäljningar och fler och fler frågar efter den här typen av tjänster säger Fredrik Serneholt, Serneholt Estate´s VD.

Utvecklingen kommer inte att stanna här utan kunderna förtjänar en tjänst som minst motsvarar det vi ser i Norden idag och vi jobbar hårt på att höja upplevelsen både Online och givetvis även när kunden är på plats för att göra det enklare och mer attraktivt att köpa en bostad i Spanien. Våra kunder är ju mer internationella och kan sitta var som helst i hela världen när de börjar leta efter ett boende och det är inte alla som tar sig tid att åka på visningsresor trots att de ska investera i ett nytt boende.

Se exempel på en visning i 360 grader här:

https://my.matterport.com/show/?m=qR2E6eW1oBs