Volvo Cars stödjer Polestars framtida tillväxt
Hem Nyheter Volvo Cars stödjer nu Polestars framtida tillväxt

Volvo Cars stödjer nu Polestars framtida tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Volvo Cars fullföljer sitt åtagande att stödja tillväxten och utvecklingen av Polestar genom att tillhandahålla finansiellt stöd i form av ett 18-månaderslån på totalt 800 miljoner USD.

Lånet inkluderar en option för Volvo Cars att konvertera lånet till aktier pro rata i en eventuell framtida nyemission från Polestar.

Volvo Cars stödjer Polestars framtida tillväxtLånebeloppet från Volvo Cars är i paritet med det direkta och indirekta finansiella och likviditetsmässiga stödet som Polestars andra stora aktieägare, PSD Investment, tillhandahåller.

Detta paket, tillsammans med andra planerade finansieringsaktiviteter av Polestar, ger företaget tillräckliga finansiella medel under 2023.

Volvo Cars etablerade Polestar som ett nytt elbilsfokuserat varumärke och är den största institutionella aktieägaren i företaget. Volvo Cars ägarandel i Polestar uppgår till 48,3 procent.

”Polestar är vårt intressebolag och en viktig affärspartner, eftersom det spelar en nyckelroll i vår strategiska ambition att bli helt elektriska till 2030 och forma framtidens mobilitet”, säger Johan Ekdahl, CFO på Volvo Cars. Han tillägger, ”Det ekonomiska stödet som vi tillhandahåller tillsammans med Polestars andra huvudägare kommer att säkerställa att Polestar förblir stabila i att ytterligare leverera på sina ambitioner som ett prestandamärke för elbilar.”

Volvo Cars starka balansräkning, likviditet och kassaposition gör att Volvo Cars kan stödja Polestar och samtidigt genomföra sina egna långsiktiga tillväxt- och transformationsplaner

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>