Vistaprint lyfter föreningar och entreprenörer inom HBTQI-rörelsen
Hem Nyheter Vistaprint lyfter föreningar och entreprenörer inom HBTQI-rörelsen

Vistaprint lyfter föreningar och entreprenörer inom HBTQI-rörelsen

Publicerat av: Redaktionen

Vistaprint, främst känd som en design- och marknadsföringspartner för småföretag, fortsätter att aktivt stödja HBTQI-rörelsen runt om i världen.

I Sverige stöttar företaget den ideella föreningen Stockholm Pride med produkter inför årets Pridevecka, som har temat ’nyckeln till frihet’.

Vistaprint har under 2021 stöttat olika internationella HBTQI-föreningar med marknadsförings- och designmaterial för att hjälpa dem att öka synligheten och effekten av deras rörelse. I år är det första gången som Vistaprint stöttar den svenska och ideella föreningen Stockholm Pride, som är arrangör av festivalen med samma namn.

“Det betyder jättemycket för oss som ideell organisation att ha ett proffsigt material som stärker vårt varumärke och ökar synligheten när vi återigen får anordna fysiska events.”, säger Maria Paulsson, kommunikationschef, Stockholm Pride.

Vistaprint lyfter föreningar och entreprenörer inom HBTQI-rörelsenDen ideella föreningen Stockholm Prides syfte är att synliggöra HBTQI-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom HBTQI-rörelsen. Festivalen Stockholm Pride har arrangerats sedan 1998 och är Nordens största Pridefestival. I år har Vistaprint stöttat föreningen genom designstöd och marknadsföringsprodukter till ett värde av 25 000 kr inför festivalveckan.

”Stockholm Pride är en viktig förening för HBTQI-rörelsen både i Sverige och internationellt. Föreningens arbete och Prideveckans aktiviteter som främjar jämställdhet och mångfald är något som vi vill stötta. Eftersom synlighet är avgörande för alla ideella föreningar som söker stöd och erkännande för en viktig fråga, är vi glada att kunna hjälpa Stockholm Pride genom att erbjuda professionella och skräddarsydda produkter för att främja detta goda ändamål.”, säger David Medlin, Senior Manager, Vistaprint Nordics.

Temat för årets Stockholm Pride är ”Nyckeln till frihet”, en påminnelse om vad Pride-rörelsen var från början – en demonstration och manifestation för rättigheten och friheten att vara den du är och älska vem du vill.

Mångfald och inkludering som värdegrund 

Mångfald och inkludering är kärnvärden inom Vistaprint-organisationen globalt. Vistaprint har redan fått en imponerande poäng på 100 i Human Rights Campaign Foundation’s Corporate Equality Index (CEI) 2021, samt utmärkelsen att vara en av de ”bästa platserna att arbeta för HBTQI-jämlikhet” i USA. Vistaprint kommer att fortsätta detta arbete i andra länder de är verksamma inom, som exempelvis Sverige. 

Stipendier och stöd för entreprenörer inom HBTQI-rörelsen 

I USA har Vistaprint bidragit med 250 000 USD för att stötta entreprenörer inom HBTQI-rörelsen genom ett helårspartnerskap med StartOut, en ideell organisation dedikerad till att stötta och stärka HBTQI-entreprenörer och startups. Genom partnerskapet erbjuds mentorskap, utbildning, design- och marknadsföringsstöd, samt stipendieprogram för att starta sin verksamhet. Som en del av partnerskapet sponsrar Vistaprint med 25 stipendier till StartOut Acceleration Initiative som syftar till att utjämna minoritet- och könsskillnader som finns i entreprenörssamhället genom mentorskap mellan branschexperter och växande småföretag. Dessutom kommer Vistaprint att vara en officiell sponsor av StartOuts årliga Equity Virtual Summit samt NetworQ, en digital nätverksplattform för HBTQI-entreprenörer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>