Visma Spcs Sveriges är största SaaS-bolag för tredje året i rad
Hem Nyheter Visma Spcs som Sveriges största SaaS-bolag för tredje året i rad

Visma Spcs som Sveriges största SaaS-bolag för tredje året i rad

Publicerat av: Redaktionen

För tredje året i rad toppar Visma Spcs listan över Sveriges största SaaS-bolag.

Det visar nyhetssajten Breakits årliga kartläggning av industrin kring SaaS – Software as a Service, det vill säga molntjänster som ger tillgång till mjukvara utan lokalt installerade program.

– Att vara störst i Sverige är vi självklart glada för men det viktigaste för oss är att vi bidrar till att samhället utvecklas, genom att allt fler småföretagare använder våra digitala verktyg för att driva företag och skapa jobb och välfärd. Det är vi väldigt stolta över, säger Visma Spcs vd Charlotte von Sydow.

Visma Spcs är för tredje året i rad Sveriges största SaaS-bolag, visar nyhetssajten Breakits årliga genomgång av närmare 100 årsredovisningar inom den svenska SaaS-industrin.

Visma Spcs Sveriges är största SaaS-bolag för tredje året i rad–Tack vare moderna digitala verktyg har det aldrig varit enklare att starta och driva företag. Småföretag som digitaliserar sitt arbete med molntjänster blir mer lönsamma, mer flexibla och kan lägga sin tid på det de verkligen är bra på, säger Charlotte von Sydow.

SaaS, Software as a Service, är ett samlingsnamn för molntjänster som innebär att programvara inte behöver installeras lokalt på datorn.

I stället öppnas tjänsten via användarens webbläsare eller appar och registrerade användare betalar ofta månadsvis för en prenumeration. Filmtjänsten Netflix och musiktjänsten Spotify är exempel på molntjänster som många människor använder, medan företag har allt mer av sina affärssystem som molntjänster i stället för lokalt.

En fördel med molntjänster för företag är att de kan integreras med varandra och överföra data. Användaren behöver inte tänka på installationer, underhåll, uppdateringar, säkerhet och backup eftersom leverantören sköter det tekniska och ansvarar för dataskydd, uppdateringar och dataintegritet i molnet.

Visma Spcs största SaaS-tjänster för småföretagare är Visma eEkonomi, Visma Lön Smart, Visma Tid, Visma Smarta Byrån, Visma Skatt & Bokslut Pro. Under 2021 var Visma Spcs omsättning 935 miljoner kronor och företaget hade vid årsskiftet drygt 500 anställda, en ökning med nästan tio procent på ett år.

I Sverige finns omkring en miljon företag registrerade hos Bolagsverket, varav den allra största delen är små bolag med upp till nio anställda. 

Fakta: Småföretag och SaaS-tjänster
Här är tre tips till småföretagare som vill utnyttja fördelarna med att sköta företagets ekonomi och administration med hjälp av molntjänster:

1. Flexibilitet, det är platsoberoende, du kan koppla upp dig vart du än är och skapa ett mer hållbart arbetsliv.

2. Integration med andra lösningar och datakällor, automatiska beräkningar samt möjligheten till rapportering i realtid gör företagets administration mindre ansträngande.

3. Skapa en säkrare arbetsmiljö genom automatiserade uppgraderingar och uppdateringar såväl som drift, underhåll, datasäkerhet och backup.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>