Visma och KPMG bygger framtidens verktyg för revision och redovisning

Revisions- och redovisningsbyrån KPMG bistår ekonomiföretaget Visma med att ta fram webbaserade verktyg för revisions- och redovisningsbranschen. Bakgrunden är de nya utmaningar och möjligheter som digitaliseringen skapar för branschen.

Easycruit_Visma_Recruitment_top01_-4-— Omställningen inom revision och redovisning går fort och vi måste ligga steget före. Det känns bra att möta framtiden med en så stark partner som KPMG, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs.

KPMG är sedan länge inne i omställningen och har gått över till webbaserade Visma Advisor, som samlar CRM, tidredovisning och verksamhetssystem i samma tjänst. I dag har verktyget 1 100 användare inom företaget. KMPG har också valt att börja samarbeta med sina kunder i Visma eEkonomi, ett webbaserat ekonomisystem, och Visma Ekonomiöversikt, en tjänst för rapportering och rådgivning.

I två decennier har KPMG bistått Visma i utvecklingen av produkter och tjänster för revisions- och redovisningsbranschen. Nu förnyas samarbetet med sikte på framtidens webbaserade verktyg åt en bransch som står inför stora utmaningar i och med digitaliseringen. Stiftelsen för strategisk forskning placerar bokförings- och redovisningsassistenter på andra plats i listan över jobb som helt eller delvis kommer att förändras när automatiseringen ökar.images

— Vi ser fram emot att få medverka i utvecklingen av en helhetslösning för revisorer och redovisningskonsulter, säger Stefan Andersson, utvecklingschef för små och mellanstora företag inom KPMG.

Vill vara drivande
— KPMG:s kompetens på revisions- och redovisningsområdet tillsammans med våra erfarenheter när det gäller produktutveckling ger oss goda möjligheter att vara drivande i den digitala förändringen i redovisningsbranschen, säger Daniel de Sousa.

Med Visma Advisor får revisions- och redovisningsbyråerna full kontroll på kunder, uppdrag och tidsredovisning. I kombination med eEkonomi, Ekonomiöversikt och Vismas appar har byråerna redan i dag bra verktyg för att möta framtidens krav och arbeta på ett modernt sätt.