Visma lanserar helt ny affärsmodell för redovisningsbyråer

Visma lanserar nu en ny affärsmodell för redovisnings- och revisionsbyråer, en bransch i snabb förändring i och med digitaliseringen.

De viktigaste ekonomiprogrammen från Visma blir kostnadsfria, samtidigt som byråerna är med och delar på intäkterna när deras kunder köper programvara.Visma lanserar helt ny affärsmodell för redovisningsbyråer 1

– Vi vill leda utvecklingen inom redovisnings- och revisionsbranschen. Vår nya affärsmodell kommer att ge digitaliseringen av branschen ett rejält lyft och göra det lönsamt för byråerna att ställa om, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs.

Vismas nya affärsmodell innebär att priserna på några av Sveriges mest använda ekonomiprogram tas bort för redovisnings- och revisionsbyråer. Därmed blir Visma Advisor, Visma eEkonomi och Visma Ekonomiöversikt, program som digitaliserar och trimmar byråernas arbetsflöden, kostnadsfria.

Samtidigt kommer byråerna att själva få en del av intäkterna från de program deras kunder köper. Syftet är att få till stånd fler digitala samarbeten mellan byråer och företag. Samtidigt hjälper det nya upplägget byråer att skapa digitala kundrelationer och underlättar nya och mer moderna samarbeten.

– Som landets största leverantör av ekonomiprogram kan vi förändra en hel bransch. Därför börjar vi med att förändra oss själva och ger redovisningsbyråerna den här möjligheten att fortsätta vara framgångsrika och lönsamma i en digital tid. Det tjänar alla på, säger Daniel de Sousa