Visma kommer att lägga bud på House of Control
Hem Nyheter Visma kommer att lägga bud på House of Control Group

Visma kommer att lägga bud på House of Control Group

Publicerat av: Redaktionen

Visma har ingått ett avtal om att lägga ett offentligt bud på 11,20 NOK per aktie för alla utestående aktier i House of Control Group.

House of Control utvecklar SaaS-lösningar för kontraktshantering och IFRS 16-efterlevnad till kunder i hela Norden och är noterat på Oslo Euronext Growth.

– House of Control levererar affärskritiska SaaS-lösningar som er ett bra komplement till våra befintliga produkter och vi är väldigt glada för den här möjligheten att bjuda in dem till Visma-familjen, säger Merete Hverven, Vismas koncernchef.

Offertpriset baseras på en premie på 60 procent av sluttkursen på 7 NOK per aktie den 23 september 2022 och är 65 procent högre än de sista 90 dagarnas volymvägda snittkurs på 6,77 NOK. Vismas bud sätter det totala aktiekapitalet i House of Control till ett marknadsvärde på närmare 689 miljoner NOK på fullt utspädd basis.

Ledningen i House of Control uppmanar enhälligt aktieägarna i bolaget att acceptera budet.

– Vi är redan en nöjd kund till House of Control och är imponerade över den unika kompetensen som finns i både ledningsgrupp och bland de anställda. Vi önskar behålla House of Control som ett eget bolag inom Visma-koncernen och knyta relevanta enheter till vårt eget ekosystem – samtidig som vi behåller bolagets unika drivkraft och kultur, lägger Hverven till.

“En ideell partner”

De största aktieägarna i House of Control, som tillsammans representerar 34 procent av det utfärdade aktiekapitalet, har signerat oåterkalleliga åtaganden att acceptera budet. Bland dessa finns Viking Venture, Luxor Capital Group, Bjørk Invest AS och de privata investeringsbolagen kopplade till House of Controls VD Lasse Stens och CFO Carl Fabian Flaaten.

Visma kommer att lägga bud på House of Control– House of Controls programvara hjälper finansavdelningar i deras arbete att upprätthålla finansiell kontroll, spara tid, reducera risk och säkra regelefterlevnad. Våra fantastiska produkter används varje dag i hela Norden och att bli uppköpta av Visma är ett bevis på vad vår organisation har byggt upp.Vi ser fram emot möjligheten att fortsätta att växa och bygga House of Control tillsammans med Visma. Deras unika position, erfarenhet och expertis gör dem till en ideal partner för oss för att fortsätta vår lönsamma tillväxtresa, säger Lasse Sten, koncernchef House of Control.

Bakgrund och strategisk betydelse

En central drivkraft för Visma är att skapa produkter som effektiviserar våra kunders verksamhet bland annat genom utveckling av affärskritiska programvaror som hjälper dem med att följa gällande lagar och regelverk.

Ett framtida partnerskap med House of Control, med deras generiska eEnterprise-produkt och förmåga att ta sig in på nya marknader med en mycket stark säljkultur, representerar en unik möjlighet att bygga vidare på Vismas övergripande strategi.

Visma och House of Control tror att affären kan bidra till långsiktig tillväxt och framgång för båda parter.

Visma kommer att lägga budet senast den 7 oktober 2022, och slutförande kommer att vara föremål för vissa villkor, inklusive, men inte begränsat till, en minsta acceptansnivå på 90 procent och relevanta godkännanden från myndigheter.

Alla detaljer kring budet, inklusive alla villkor, kommer att inkluderas i handlingen som skickas till House of Controls aktieägare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>