Hem Nyheter Visma förvärvar inköpsbolaget Lessmore

Visma förvärvar inköpsbolaget Lessmore

Publicerat av: Redaktionen

Visma Advantage har förvärvat det svenska inköpsbolaget Lessmore.

Visma förvärvar inköpsbolaget Lessmore 2

Stefan Bratt, vd för Lessmore och Henrik Salwén, vd för Visma Advantage.

Affären är ytterligare ett steg i arbetet att skapa Nordens ledande marknadsplats för små och medelstora företag som vill öka sin köpkraft.

– Genom förvärvet kommer vi att öka vår gemensamma köpkraft och ge både Advantages och Lessmores kunder bättre villkor, samt tillgång till fler avtal och leverantörer. Det här ska ses som ett viktigt led i vårt arbete att skapa Nordens ledande inköpstjänst för små och medelstora företag, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage.

Lessmore upphandlar, paketerar och levererar inköpsavtal till små och medelstora företag. Avtalen täcker många olika behovsområden, som frakter, kontorsmaterial, kreditinformation och försäkringar. Via en webbaserad inköpsportal ges mindre företag möjlighet att automatisera och förenkla sina inköp, vilket också sänker inköpskostnaderna. Företaget har 2 500 kunder inom alla branscher och över hela Sverige.

– Det här är ett spännande och välkommet steg för Lessmore. Värdet av tjänsten ökar för alla kunder, då inköpsvolymerna stiger kraftigt samtidigt som Visma ger oss helt nya möjligheter att utveckla vår tjänst, säger Stefan Bratt, vd för Lessmore.

Gemensam köpkraft
Stora inköpsvolymer är en förutsättning för att få konkurrenskraftiga inköpsvillkor, något som ofta kan vara en utmaning för små och medelstora företag. Men genom en tjänst där företag kan samarbeta kring gemensamma inköp kan priser förhandlas ner avsevärt.

Visma Advantage erbjuder redan idag köpkraft inom flera behovsområden, bland annat för drivmedel och kontorsmateriel. Genom förvärvet av Lessmore stärks denna position ytterligare

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>