Hem Nyheter Visma förvärvar Årsredovisning Online Sverige AB och breddar sitt digitala erbjudande till småföretagare

Visma förvärvar Årsredovisning Online Sverige AB och breddar sitt digitala erbjudande till småföretagare

Publicerat av: Redaktionen

Visma stärker sitt digitala erbjudande till Sveriges småföretagare och förvärvar Årsredovisning Online Sverige AB.

Visma förvärvar Årsredovisning Online Sverige AB och breddar sitt digitala erbjudande till småföretagare 3Med sin molnbaserade tjänst för inlämning av inkomstdeklaration och årsredovisning gör Årsredovisning Online Sverige AB småföretagens vardag både enklare, säkrare och mer tidseffektiv.

– I Sverige finns omkring en miljon företag och vårt mål är att ha ett komplett erbjudande, som möter alla deras olika behov. Genom den här affären med Årsredovisning Online Sverige AB tar vi ytterligare ett steg mot att uppnå det målet. Samtidigt kommer alla som idag använder Visma Spcs produkter eller Årsredovisning Onlines tjänster att fortsätta kunna göra det på precis samma sätt som tidigare, säger Charlotte von Sydow, vd för Visma Spcs.

Visma förvärvar bolaget Årsredovisning Online Sverige AB, som med sin molnbaserade lösning för inlämning av årsredovisning och inkomstdeklaration gör småföretagares vardag enklare och mer tidseffektiv. Med affären stärker Visma sitt digitala erbjudande till Sveriges småföretagare. I förvärvet ingår ytterligare ett bolag: Utdelning Online Sverige AB.

Allt fler aktiebolag i Sverige väljer att lämna in sin årsredovisning digitalt. Av de 564 000 årsredovisningar som kommit in till Bolagsverket hittills i år har 17 procent, eller drygt 84 000 stycken, skickats in helt elektroniskt. Det är en rejäl ökning jämfört med hela året 2019 då bara 7 procent av alla årsredovisningar, 31 000 till antalet, lämnades in digitalt.

Tjänsten Årsredovisning Online vänder sig till aktiebolag oavsett leverantör av bokföringsprogram. Företagen kan importera bokföringsdata direkt i tjänsten, som sedan hanterar inlämningen av årsredovisningen till Bolagsverket och inkomstdeklarationen till Skatteverket. Båda kan ändras i efterhand och ett stort antal beräkningar och kontroller görs automatiskt av systemet, vilket minimerar risken för fel.

Alla uppgifter sparas tills nästa gång det är dags för årsredovisning och deklaration. Årsredovisning Online har stöd för digitala signaturer med BankID och är kopplat till Bolagsverkets tjänst för digital inlämning av årsredovisning. För de som samarbetar med en redovisnings- eller revisionsbyrå är det enkelt att bjuda in för att till exempel upprätta en revisionsberättelse.

– Vi är väldigt stolta över vår tjänst och att Årsredovisning Online kan fortsätta göra skillnad för Sveriges småföretagare som en del av Visma. Våra partners och de som redan använder tjänsten kommer inte märka av den här förändringen – för dem är det business as usual som gäller, säger Jonas Lundström, co-founder av Årsredovisning Sverige Online AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>