Hem Nyheter Visa stärker sin betalteknik med nytt förvärv

Visa stärker sin betalteknik med nytt förvärv

Publicerat av: Redaktionen

Visas förvärv av tokeniseringstjänsterna och biljettsystemet från Rambus är klart.

Visa stärker sin betalteknik med nytt förvärv 3Rambus utvecklar teknik som levererar data snabbt och säkert och den kommer stärka Visas tokeniseringstjänster för online- och realtidsbetalningar. Nu blir det möjligt att använda digitala id:n, så kallade tokens, vid fler transaktioner än någonsin och på ännu fler marknader.

– Visa Token Service (VTS) används redan idag av butiker, finansinstitut och företag inom transport över hela världen. Tokenisering är en separat krypteringslösning där kortinformation ersätts av en unik och dynamisk kod – en token – som används i betalningsprocessen i stället för kortinformationen, vilket skyddar konsumenten. Med förvärvet av Rambus tar vi detta område vidare ett steg till och breddar oss till att att nå nya marknader, säger Henning Holtan, chef för Visa i Norden och Baltikum.

Men förvärvet bidrar inte bara till Visas tokeniseringstjänster. Rambus digitala biljettsystemet och långa erfarenhet inom utveckling av kollektivtrafik kommer hjälpa Visa att fortsätta leverera enkla och säkra betalningar för transportföretag och resenärer runt om världen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>