Visa och PayPal utökar partnerskap i Europa

Visa och Pay Pal annonserade igår en utökning av det strategiska samarbetet i Europa.

De två företagen samarbetar redan i USA och Asien/Stillahavsområdet. Nu utökas samarbetet till Europa för att driva användning av enkla och säkra betalningar online, i appar och butik. Partnerskapet skapar nya möjligheter för konsumenter och företag i hela Europa.Visa och PayPal utökar partnerskap i Europa 1

PayPal, som har banklicens i Europa, ansluter sig till Visas nätverk av finansiella institutioner. Det innebär att PayPal kan erbjuda Visa-konton i Europa vilket betyder att konsumenter och företag kan använda sina PayPal-konton överallt där Visa accepteras.
”Visa och PayPal har ett gemensamt mål som är att erbjuda konsumenter säkra och enkla betalningar på enheter som de själva föredrar. Genom att utöka partnerskapet i Europa förbättrar vi valmöjligheterna och fördelarna för både användare och butiksägare”, säger Bill Sheedy, Europa-VD på Visa.

”Vårt samarbete med Visa och deras partner i Europa fördjupas. Partnerskapet gör att vi kan erbjuda fler valmöjligheter till miljontals konsumenter och företag med våra innovativa produkter. Oavsett om det är online, i app eller butik. PayPal med Visa erbjuder enkla, säkra och bekväma sätt att betala och få betalt”, säger Rupert Keely, Executive Vice President och CEO, PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A.

Det utökade partnerskapet i Europa gör det enklare för finansiella institutioner att erbjuda Visa-användare möjligheten att använda PayPal som betalsätt. Samarbetet gör också att PayPal kan accepteras som betalsätt på fler platser vilket ökar mervärdet för konsumenter.

• Valmöjligheter: PayPal och Visa skapar sömlösa upplevelser för konsumenter som vill betala med sitt Visa-kort där PayPal accepteras. Samarbetet gör att banker som är anslutna till Visa kan erbjuda sina användare att lägga till sina Visa-kort i sin PayPal-plånbok.
• PayPal i Europa: PayPal – som har banklicens i Europa[[1]] – har möjligheten att utfärda Visa-konton till kunder i Europa. Det betyder att PayPal-kunder i framtiden kan använda sina tillgångar i PayPal överallt där Visa-kort accepteras.
• Digitalt samarbete: Visa och PayPal har kommit överens om att utöka sitt deltagande i Visa Digital Enablement Program (VDEP) i Europa. VDEP ger Visas samarbetspartner tillgång till tokeniseringteknologin. Den möjliggör säkra och bekväma betalningar på mobila enheter. Det kan hjälpa PayPal att utöka användandet av tjänsterna på fysiska platser.
• Enklare och snabbare tillgång till konton: Visa ger PayPal möjligheten att använda Visa Direct i Europa. Det gör att PayPal-kunder kan flytta sina tillgångar till Visa-konton i realtid.