VirtusaPolaris lanserar Digital Banking Lab i Norden och Benelux

Unik molnbaserad sandbox-lösning för att utveckla ny teknik ska främja innovation inom bank- och finansbranschen.

VirtusaPolaris, ett internationellt företag inom IT- och affärskonsulting, lanserar nu Digital Banking Lab i Norden och Benelux. VirtusaPolaris Digital Banking Lab erbjuder en unik experimentell miljö som gör det möjligt för FinTech’s och andra företag inom bank- och finansbranschen att utveckla och testa ny teknik, såsom artificiell intelligens (AI), i en virtuell bankmiljö före lansering. Målet med Digital Banking Lab är att främja innovation och driva på nytänkande i produktutvecklingsprocessen inom bank- och finansbranschen.original

VirtusaPolaris Digital Banking Lab har utvecklats i samarbete med Oxford University och kan sättas upp på plats hos kund alternativt i miljö hos VirtusaPolaris. Med Digital Banking Lab kan företag nu få tillgång till bland annat:

–       SmartBank Blueprint: En referensplattform för att kunna skapa ”Framtidens Digitala Bank” men även för FinTech’s att ta fram lösningar uppkopplade mot dessa.

–       Molnbaserad Sandbox-lösning: En skyddad miljö för att testa nya banbrytande lösningar utan att påverka övriga system.

–       Digital Maturity Assessment: Ett snabbt och enkelt sätt att analysera bankens digitala mognad. Här ingår analys av bl.a. IT-miljö, processer och IT/stödsystem.

–       Skräddarsydda workshops där VitusaPolaris experter inom digital transformation ger hjälp och support för att kunden ska lyckas med sin digitala omvandling på bästa sätt.

Digital Bankning Lab har tidigare testats på den globala marknaden men lanseras nu alltså även i Norden och Benelux-länderna. Lanseringen av denna lösning innebär att kunder får tillgång till nya digitala tjänster som gör det möjligt att driva innovation och utveckling samt skapa konkurrensfördelar.

– De kommande åren ser vi ett paradigmskifte där nya regler och direktiv kommer framkalla en explosion av nya FinTech’s och andra aktörer inom bank och finansvärlden. Vi på VirtusaPolaris ligger i yttersta framkant inom området och kommer med vårt Digital Banking Lab agera som en innovativ inkubator till framtidens banktjänster, säger Henrik Crone, Senior Director och ansvarig för Digital Banking Lab i Norden och Benelux.

– Vi är mycket glada att kunna lansera Digital Banking Lab i Norden och Benelux och ser med spänning fram emot att se hur denna lösning kan hjälpa bank- och finansbolag skapa nya innovativa lösningar, säger Joakim Wiener, VD för VirtusaPolaris i Norden och Benelux. På sikt kommer detta gynna såväl bank- och finansbranschens aktörer som konsumenter.